MEDEWERKER DTP

Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BOL
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de mbo-opleiding Allround Mediamaker (voorheen Allround DTP'er) leer je om van de ruwe ontwerpen van vormgevers mooie lay-outs te maken. Zowel voor printmedia als websites. Heb jij gevoel voor kleur, vormgeving en kwaliteit? En werk je graag met computers? Kies dan voor de uitdagende mbo-opleiding Allround Mediamaker van het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Teksten, foto's en illustraties bewerken en elke pagina tot in detail opbouwen. Dat doet een mediamaker. In de opleiding Allround Mediamaker leer je alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor printmedia en internet), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Allround Mediamaker is een veelzijdige opleiding. Want ook het (creatief) bewerken van foto's, het digitaal uitwerken van tekeningen en ontwerpen én het werken met moderne technologie heb jij straks helemaal in de vingers. 

VAKKEN
Je doet veel ervaring op met alle grafisch software, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign. Je leert werken met verschillende soorten scanners en je bent straks helemaal thuis in prepress-technologie: je weet wat PDF, trapping en postscript is en je weet hoe je drukwerk in de beste kwaliteit aanlevert bij een drukkerij. Andere vakken zijn bijvoorbeeld typografie en lay-out, creatief beeldbewerken, scannen opmaak voor mobiele apparaten, de opmaak van een website en kleurmanagement.

JOUW TOEKOMST ALS ALLROUND MEDIAMAKER
Na je opleiding liggen jouw kansen bij tijdschriften, kranten en websites en in het bedrijfsleven. Denk dan aan functies bij reclamebureaus en drukkerijen, multimediabureaus of op de vormgeefafdeling van grote bedrijven en organisaties.

Doorstromen naar een opleiding op niveau 4 is ook mogelijk. Bijvoorbeeld naar de opleidingMediamanagement of Mediavormgeven (mits je creatief genoeg bent).

IS ALLROUND MEDIAMAKER IETS VOOR JOU?
Werk jij graag met computers en heb je gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit? Lijkt het je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs? En kun je nauwkeurig werken? Dan is de opleiding Allround Mediamaker voor jou de juiste keus!

 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR en maak je een opdracht. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDEWERKER DTP en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam