MEDIATECHNOLOGIE

Grafisch Lyceum Rotterdam
Samenvatting
Rotterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Mediatechnologie - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)Mediatechnologie - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)In de creatieve wereld van media en design is ict niet weg te denken! Van de nieuwste software tot digitale media en van websites tot vernieuwende games, het werkt allemaal dankzij vooruitstrevende informatietechnologie. Heb jij een passie voor alles wat met media en ict te maken heeft? Dan is de opleiding Mediatechnologie op het Grafisch Lyceum Rotterdam iets voor jou!

In de ict-opleiding Mediatechnologie doe je veel specialistische kennis op van media, apparatuur en software. Al direct bij aanmelding kies je een specialisatie: Applicatie- mediaontwikkelaar of Netwerk- en mediabeheerder. In deze mbo-opleiding werk regelmatig in teams, ook met studenten van andere opleidingen, aan realistische praktijkopdrachten. De opleiding duurt drie jaar, waarvan je dertig weken stageloopt bij een bedrijf. In het bedrijf studeer je ook af.

Vakken

Kies je voor de richting Applicatie- mediaontwikkelaar, dan krijg je vakken op het gebied van programmeren, ook voor het mobiele platform, en verdiep je je onder meer in PHP, HTML5/CSS3, ASP.NET, Actionscript, JQuery, Unity, gameplay en netwerkgames. In de richting Netwerk- en mediabeheerder krijg je les in het configureren van servers en applicaties en leer je hoe je verschillende besturingssystemen met elkaar integreert, hoe je een webserver opzet en een cms configureert. Ook ga je aan de slag met applicaties om video’s of live beelden te streamen naar je computer, tablet of telefoon. Je krijgt onder meer les in Powershell en Watchout. In deze ict opleiding krijg je natuurlijk ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt belangstelling voor computers, digitale technologie en nieuwe media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Mediatechnologie studeren? Kies een van de specialisaties:

Al direct bij je aanmelding kies je een specialisatie.

Diploma

Wat is het niveau van deze opleiding?

Niveau 4

Hoelang duurt de Mediamanagement opleiding?

3 jaar

Wat is de leervorm?

BOL

Wat is de toelatingseis?

VMBO (vanaf kaderberoepsgerichte leerweg, bij voorkeur met wiskunde)

Toekomstperspectief

Met de kennis en vaardigheden die je met deze mbo-opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld, bij bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen, realiseren en beheren van (cross)media-uitingen. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven. Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de it-opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale communicatie.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Mediatechnologie maak je een digitale capaciteitentest.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...


Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDIATECHNOLOGIE en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Grafisch Lyceum Rotterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.glr.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over MEDIATECHNOLOGIE? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's