Samenvatting
Rotterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

In de opleiding Mediavormgeven leer je krachtige ontwerpen te maken voor uiteenlopende media-uitingen. Denk aan logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties. Als mediavormgever werk je straks mee aan mediacampagnes mét impact. Dit is het perfecte startpunt voor een creatieve carrière in de wereld van de media.


De opleiding Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam is een leuke, afwisselende opleiding voor studenten die creatief én handig met de computer zijn. De opleiding duurt drie jaar, waarvan een jaar stage.

VAKKEN
In de opleiding tot mediavormgever leer je werken met kleur, vlakverdeling, lettertypes, illustraties, foto’s en bewegend beeld. Je leert hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast, zowel digitaal als handmatig.

Je verdiept je in software zoals: Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, Cinema 4D, After Effects en WordPress.

Je volgt vakken op het gebied van kunst, conceptontwikkeling, presentatietechnieken en ondernemersvaardigheden. Ook de vakken Engels, Nederlands, rekenen, sport en maatschappijleer staan op het programma.

Het is belangrijk dat je later in je werk goed kunt samenwerken. En dat je creatief, onderzoekend, probleemoplossend en betrouwbaar bent. Daarom besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de juiste beroepshouding. Dat is handig voor later.

RICHTINGEN MEDIAVORMGEVING
Het vakgebied mediavormgeving is breed. Daarom kies je meteen bij het aanmelden al voor een richting: Graphic Design óf Visual Design. Het grootste deel van de opleiding is voor alle studenten hetzelfde. Het verschil zit hem in het soort eindproduct waar je aan werkt.

In de richting Graphic Design houd je je vooral bezig met het ontwerpen van media-uitingen. In de richting Visual Design ligt het accent op het maken van motion en 2D- en 3D-visuals.

  • Graphic Design
  • Visual Design

Toekomstperspectief

Hoe ziet jouw toekomst eruit na de opleiding Mediavormgeven?

Na de opleiding Mediavormgeven van het GLR liggen jouw carrièrekansen bijvoorbeeld bij:

  • grafisch ontwerpstudio's,
  • reclamebureaus,
  • prepressbedrijven,
  • drukkerijen,
  • uitgeverijen
  • communicatieafdelingen en communicatiebureaus


Je kunt ook aan de slag gaan als freelancer. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd. Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook. Toelatingseisen

Bij alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam is er een toelatingsprocedure in de vorm van een opdracht en/of een intakegesprek.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...


Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDIAVORMGEVEN en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Grafisch Lyceum Rotterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.glr.nl

Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 4

Gebaseerd op 1 reviews

Kuona

Een school met een ontzettend fijne sfeer, waar je goed wordt voorbereid op het 'echte leven'. Leuke leraren, en studenten die graag mét je werken. De school organiseerd veel leuke evenementen en uitstapjes. De opleiding zelf is het zeker waard: goede leraren met veel vakkennis, en goede apparatuur waarmee je gemakkelijk overweg kunt.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over MEDIAVORMGEVEN? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen
Opleidingsscore
(4,0)
Gebaseerd op 1 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's