MBO
4,0 (1 Reviews)

MEDIAVORMGEVEN

Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de opleiding Mediavormgeven leer je krachtige ontwerpen te maken voor uiteenlopende media-uitingen. Denk aan logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties. Als mediavormgever werk je straks mee aan mediacampagnes mét impact. Dit is het perfecte startpunt voor een creatieve carrière in de wereld van de media.


De opleiding Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam is een leuke, afwisselende opleiding voor studenten die creatief én handig met de computer zijn. De opleiding duurt drie jaar, waarvan een jaar stage.

VAKKEN
In de opleiding tot mediavormgever leer je werken met kleur, vlakverdeling, lettertypes, illustraties, foto’s en bewegend beeld. Je leert hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast, zowel digitaal als handmatig.

Je verdiept je in software zoals: Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, Cinema 4D, After Effects en WordPress.

Je volgt vakken op het gebied van kunst, conceptontwikkeling, presentatietechnieken en ondernemersvaardigheden. Ook de vakken Engels, Nederlands, rekenen, sport en maatschappijleer staan op het programma.

Het is belangrijk dat je later in je werk goed kunt samenwerken. En dat je creatief, onderzoekend, probleemoplossend en betrouwbaar bent. Daarom besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de juiste beroepshouding. Dat is handig voor later.

RICHTINGEN MEDIAVORMGEVING
Het vakgebied mediavormgeving is breed. Daarom kies je meteen bij het aanmelden al voor een richting: Graphic Design óf Visual Design. Het grootste deel van de opleiding is voor alle studenten hetzelfde. Het verschil zit hem in het soort eindproduct waar je aan werkt.

In de richting Graphic Design houd je je vooral bezig met het ontwerpen van media-uitingen. In de richting Visual Design ligt het accent op het maken van motion en 2D- en 3D-visuals.

  • Graphic Design
  • Visual Design

Toekomstperspectief

Hoe ziet jouw toekomst eruit na de opleiding Mediavormgeven?

Na de opleiding Mediavormgeven van het GLR liggen jouw carrièrekansen bijvoorbeeld bij:

  • grafisch ontwerpstudio's,
  • reclamebureaus,
  • prepressbedrijven,
  • drukkerijen,
  • uitgeverijen
  • communicatieafdelingen en communicatiebureaus


Je kunt ook aan de slag gaan als freelancer. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd. Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook. 



Toelatingseisen

Bij alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam is er een toelatingsprocedure in de vorm van een opdracht en/of een intakegesprek.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDIAVORMGEVEN en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 4

Gebaseerd op 1 reviews
Schrijf een beoordeling!
4/5
Kuona
26 okt 2013

Een school met een ontzettend fijne sfeer, waar je goed wordt voorbereid op het 'echte leven'. Leuke leraren, en studenten die graag mét je werken. De school organiseerd veel le...

Toon meer
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam