PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNIEK

Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Podium- en evenemententechniek - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)Podium-en evenemententechniek - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)Wil jij later een hoofdrol spelen achter de schermen in de fascinerende theater- en evenementenwereld en zorgen dat elke productie technisch vlekkeloos verloopt? Dan is de opleiding Podium- en evenemententechniek van het Grafisch Lyceum Rotterdam echt iets voor jou!

Hoe breng je een voorstelling of (pop)evenement tot leven met licht, geluid en decors? Daar draait het om in de opleiding Podium- en evenemententechniek. Op het Grafisch Lyceum Rotterdam kun je deze opleiding volgen op niveau 3 en 4. De opleiding duurt drie jaar en start met een basisdeel, waarin je lessen krijgt op het gebied van lichttechniek, geluidstechniek en podiumtechniek. In de loop van het eerste jaar kies je een richting (mede afhankelijk van je resultaten).

Podium- en evenemententechniek studeren? Kies een van de specialisaties:

Al direct bij je aanmelding kies je een specialisatie.

Je loopt in deze opleiding ook een jaar stage bij een bedrijf dat aansluit bij de specialisatie die jij hebt gekozen.

Toekomstperspectief

Afhankelijk van de richting die je vanaf het tweede jaar hebt gevolgd, kun je na de mbo-opleiding aan de slag als allround AV- of podiumtechnicus of als specialist op het gebied van licht-, geluids- en decortechniek. Je kunt terechtkomen bij theaters, theatergezelschappen, evenementen, festivals, poppodia, verhuurbedrijven en schouwburgen of bij een bepaalde productie of specifiek evenement als vast crewlid. Dat kan in Nederland zijn, maar ook daarbuiten. Aan de slag als freelancer kan ook, dat is in de theaterwereld heel gewoon.

Toelatingseisen

Ben je enthousiast geworden over een opleiding van het Grafisch Lyceum Rotterdam, bekijk dan de website van het GLR of je voldoet aan de toelatingseisen. Natuurlijk kun je ook een informatieaanvraag doen via Studentum.nl!

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNIEK en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam