REDACTIEMEDEWERKER

Grafisch Lyceum Rotterdam
Samenvatting
Rotterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Redactioneel Medewerker - Grafisch Lyceum RotterdamNieuws is overal en verspreidt zich razendsnel via radio, tv, kranten en online media zoals blogs, Twitter en Facebook. Wanneer actualiteit en schrijven je belangstelling hebben, dan is de opleiding Redactiemedewerker iets voor jou.

Als redactiemedewerker schrijf je nieuws en informatieve teksten, je bewerkt teksten die door anderen worden aangeleverd, je neemt interviews af, verzorgt achtergrondverhalen en je maakt of bewerkt foto- en videomateriaal. Je verspreidt nieuws en informatie op verschillende manieren, bijvoorbeeld als camjo, nieuwsfotograaf of (web)redacteur of je levert het aan bij de eind- of hoofdredactie. In de opleiding leer je onder meer doelgroepgericht en professioneel schrijven, planmatig werken, fotograferen en filmen en publiceren op het web. Je hanteert de regels van zorgvuldigheid en je leert communicatieadviezen te geven. Ook werk je met verschillende programma’s van Adobe. Tijdens de opleiding ga je al snel werken voor externe opdrachtgevers, je gaat de straat op om mensen te interviewen, maakt filmpjes en fotoreportages, je schrijft nieuwsberichten, achtergrondverhalen, persberichten voor evenementen, of teksten voor brochures.

Vakken

In de opleiding Redactiemedewerker krijg je vakken als: journalistiek, communicatie & PR, onderzoek doen, fotografie, audiovisueel, web, maatschappijleer en ondernemen. Je leert software te gebruiken waarmee je beeld en geluid kunt bewerken en je leert hoe je webpagina's kunt vormgeven en onderhouden. Natuurlijk staan de basisvakken rekenen, Nederlands en Engels ook op het lesprogramma. In deze driejarige opleiding loop je in totaal 30 weken stage bij een bedrijf, waar je ook afstudeert.

Mbo-opleiding Redactiemedewerker iets voor jou?

Je bent nieuwsgierig en raakt enthousiast over diverse onderwerpen. Verder ben je vindingrijk, flexibel en gedreven. Je houdt van schrijven, beheerst de Nederlandse taal goed en je hebt absoluut geen negen-tot-vijf-mentaliteit. Is deze beschrijving op jou van toepassing, dan is de opleiding Redactiemedewerker iets voor jou!

Diploma

Wat is het niveau van deze opleiding?

Niveau 4

Hoelang duurt de opleiding Redactiemedewerker?

3 jaar

Wat is de leervorm?

BOL

Wat is de toelatingseis?

VMBO Theoretische of gemengde leerweg (met minimaal een 7 voor Nederlands)

Toekomstperspectief

Als redactiemedewerker kun je aan de slag in diverse branches bij profit en non-profit organisaties. Denk aan afdelingen communicatie bij (web)redacties van kranten, tijdschriften, huis-aan-huisbladen, lokale/regionale radio en tv, of bij communicatie- en tekstbureaus. Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld richting journalistiek of communicatie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen Redactiemedewerker

Bij alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam is er een toelatingsprocedure in de vorm van een opdracht en/of een intakegesprek. Voor deze opleiding is je schrijfvaardigheid belangrijk. Daarom heb je een vmbo-diploma (theoretische of gemengde leerweg) nodig met minimaal een 7 voor Nederlands. Ook moet je een digitale capaciteitentest maken. 

Grafisch Lyceum Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...


Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in REDACTIEMEDEWERKER en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Grafisch Lyceum Rotterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.glr.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over REDACTIEMEDEWERKER? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's