Volwassenenonderwijs

Functional Personal Trainer

Hamel College, In Gorinchem (+3 locations)
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Functional Personal TrainerSporten en een actieve leefstijl maakt gezond. Wil jij mensen motiveren? Kies dan voor de opleiding Functional Personal Trainer van het Hamel College!

Hoe ziet deze opleiding van het Hamel College eruit?

Een actieve leefstijl kan veel aandoeningen voorkomen. Denk maar aan overgewicht, suikerziekte, artrose en een hoge bloeddruk. Zelfs bepaalde vormen van depressies zijn tegen te gaan door regelmatig te bewegen. Deze visie is het uitgangspunt van de opleiding Functional Personal Trainer van het Hamel College. De studie is opgedeeld in verschillende blokken, waaronder:

  • Opstellen sportmedisch profiel
  • Anatomie
  • Trainingsleer en inspanningsfysiologie
  • Blessurepreventie en blessureleer
  • Algemeen sportvoedingsadvies

De opleiding bestaat uit theorie- én praktijklessen. Zo vindt een deel van de lessen plaats in bijvoorbeeld een fitnesscentrum of op de atletiekbaan.

Diploma

Ontvang het officiële diploma van het Hamel College

Aan het einde van je opleiding ontvang je het officiële diploma Functional Personal Trainer. Dit diploma is erkend door de internationale organisaties National Academy of Sports Medicine (NASM) en European Health & Fitness Association (EHFA). Dat betekent dat je je in het EREPS-register in mag schrijven als personal trainer niveau 4.

Toekomstperspectief

Aan het werk als functional Personal Trainer

Een functional personal trainer begeleidt mensen bij het sporten en bewegen. Daarbij staat altijd de wens van je cliënt centraal. Zo wil de één een paar kilo afvallen, terwijl de ander graag wat meer spiermassa opbouwt. Samen met je cliënt stel je een doel en daar maak je een passend trainingsschema bij. Veel afgestudeerden vinden werk in bijvoorbeeld een sportschool of gezondheidscentrum.

Toelatingseisen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De beroepsopleiding tot functional personal trainer wordt gegeven op HBO-niveau. Je moet dus wel op dit niveau kunnen presteren. Daarnaast is het handig als je zelf sportief bent. Op deze manier kun je je toekomstige cliënten optimaal motiveren en inspireren.

Kosten

De éénjarige opleiding tot functional personal trainer kost in totaal zo'n EUR2200,-. Van dit bedrag gaat EUR1850,- op aan lesgeld, en het overige geld is bestemd voor boeken en examens.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Functional Personal Trainer en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Hamel College

In de moderne maatschappij is het soms moeilijk om de balans te vinden. De drukte van het werk, het gezin én de vele sociale verplichtingen hebben grote invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Dus hoe kom je in balans?...

Lees meer over Hamel College