HBO Bachelor

Bedrijfskunde MER

HAN - Economie, Management en Recht, In Arnhem (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september & februari (+2 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd / Deeltijd / Duaal
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september & februari (+2 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd / Deeltijd / Duaal
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bedrijfskunde MER - HAN Economie, Management en Recht

Bedrijfskunde MER - HAN Economie, Management en RechtWerken in het hart van een organisatie, met mensen uit alle lagen van het bedrijf en met uiteenlopende aspecten. Bij Bedrijfskunde MER leer jij hoe je deze rol als spin het web kunt vervullen. In je opleiding staan bedrijfsprocessen dan ook centraal. In het verlengde hiervan leer je hoe je een organisatie het beste inricht voor optimale kwaliteit. En hoe je de veranderingen die hiervoor nodig zijn, doorvoert in de organisatie.

Hbo bachelor Bedrijfskunde MER, iets voor jou?

In de opleiding Bedrijfskunde MER staan bedrijfsprocessen centraal, want bedrijfsprocessen kun je zien als de levensader van de organisatie. Bijvoorbeeld: een meubelmaker krijgt van de klant een opdracht om een kast te bouwen. Hij koopt hout bij de houtleverancier en na flink zagen, schaven, timmeren, lijmen en lakken is de kast klaar. Nu kan de kast afgeleverd worden bij de klant. Dit bedrijfsproces is vergelijkbaar met de processen binnen een grote fabriek, ziekenhuis, verzekeringsbank of thuiszorgorganisatie. Bij Bedrijfskunde MER leer je alle processen doorgronden die het mogelijk maken dat de organisatie dat verwezenlijkt dat zij als haar doel heeft gekozen. In het verlengde daarvan leer je de organisatie in te richten als een organisatie die in staat is kwaliteit te leveren en deze veranderprocessen op een goede veranderkundige manier te begeleiden.

Opbouw opleiding Bedrijfskunde MER

In het eerste halfjaar van je propedeuse staat bedrijfskunde centraal. Hiermee leg je de basis voor Management, Economie en Recht als toegepaste bedrijfskundige opleiding. Je krijgt vakken als bedrijfseconomie en marketing. Maar ook Engels en communicatieve vaardigheden. In het tweede halfjaar maak je kennis met de beroepspraktijk door een korte stage en bedrijfskundige vakken rondom de thema’s (personeels-)management en recht. Omdat je als bedrijfskundige zowel vanuit economisch-, juridisch- als managementperspectief moet denken en werken, besteden we in het tweede half jaar ook veel aandacht aan simulatiespelen en een managementgame.

In het tweede jaar start je in de hoofdfase van de opleiding. Elk halfjaar werk je aan een thema, dat betrekking heeft op organisatorische, bedrijfskundige, juridische of personele vraagstukken.

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Jaarlijks in september & februari

  • Default Event Type
  • Arnhem
  • Nederlands

Jaarlijks in september & februari

  • Default Event Type
  • Nijmegen
  • Nederlands

Diploma

Diplomering hbo bachelor Bedrijfskunde MER

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde MER ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde MER

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Bedrijfskunde MER studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Bedrijfskunde MER

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
HAN - Economie, Management en Recht
Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...

Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht