Fiscaal Recht en Economie

HAN - Economie, Management en Recht
Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Fiscaal Recht en Economie

Hbo bachelor opleiding Fiscaal Recht en Economie - HAN Economie, Management en RechtHeb je wel eens een T-biljet ingevuld om belasting terug te vragen? Misschien kostte je dat niet veel moeite. Maar als je het bedrijfsleven in gaat, gaat trouwen en een huis koopt, wordt belastingaangifte een echte uitdaging. In de opleiding Fiscaal Recht en Economie leer je de wetten en de regels van de overheid op de juiste manier toepassen. Je leert alles over de verschillende belastingsoorten zoals inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Ook leer je hoe je klantgesprekken voert, hoe je informatie boven tafel krijgt en hoe je werkt aan een vertrouwensband.

Hbo bachelor Fiscaal Recht en Economie, iets voor jou?

In de opleiding Fiscaal Recht en Economie leer je de wetten en de regels die de overheid opstelt op de juiste manier toe te passen. Na deze opleiding begeleid je mensen en bedrijven bij hun contacten met de belastingdienst. Je bent het eerste aanspreekpunt met betrekking tot hun financiële planning. Of je kunt aan de slag bij de overheid, om ervoor te zorgen dat zij ontvangt wat haar toekomt.

De opleiding is een combinatie van economie en recht en sluit nauw aan op de wensen van overheid en bedrijfsleven. Tijdens je studie komt de veranderende regelgeving rondom belastingen veel aan bod, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Logisch, want zakendoen houdt niet op bij de grens. Het gebruik en het toepassen van jurisprudentie maakt de studie erg levendig.

Opbouw opleiding Fiscaal Recht en Economie

De opleiding Fiscaal Recht en Economie bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase, die drie jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op goede begeleiding. In het derde jaar loop je stage bij de Belastingdienst. Leuk, want nu kun je je kennis voor langere tijd in de praktijk brengen! Het laatste half jaar van je opleiding staat helemaal in het teken van je afstudeeropdracht: een onderzoek waar het bedrijf waar je afstudeert écht iets mee kan.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Fiscaal Recht en Economie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Fiscaal Recht en Economie ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Economics voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Fiscaal Recht en Economie

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag Fiscaal Recht en Economie studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Fiscaal Recht en Economie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's