Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

HBO Rechten

HBO Rechten - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding HBO Rechten - HAN Economie, Management en RechtDe politie heeft een verdachte van een winkeldiefstal aangehouden. Kies jij als junior parketsecretaris bij het openbaar ministerie voor vervolgen of seponeren? Een vakantieganger claimt bij de verzekeringsmaatschappij een gestolen koffer. Als juridisch medewerker beoordeel jij of hij in aanmerking komt voor een vergoeding. Of je behartigt als lid van het juridisch team de belangen van een multinational in binnen- en buitenland. Allemaal functies die je met een diploma van de HBO Rechten kunt vervullen.

Bachelor HBO Rechten opleiding, iets voor jou?

Veel bedrijven en instellingen hebben praktijkgerichte juristen nodig die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De hbo-opleiding Rechten is hiervoor een prima basis. Je volgt een brede juridische studie op het terrein van het burgerlijk (proces)recht, straf(proces)recht en staats- en bestuursrecht. Ook krijg je inzicht in het internationale recht. Zo kun jij - bij grote, complexe processen - de samenwerking tussen advocaten, notarissen en andere betrokkenen vlekkeloos laten verlopen.

Opbouw opleiding HBO Rechten

HBO-Rechten is een beroepsopleiding. Dat betekent dat er niet alleen voldoende aandacht is voor de juridische theorie, maar ook voor belangrijke praktische juridische vaardigheden. Een belangrijk deel van je opleiding zit je niet in de collegebanken, maar ontdek je de juridische beroepspraktijk.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor:

  • Het lezen van rechterlijke uitspraken,
  • Het schrijven van contracten,
  • Het opstellen van processtukken voor de rechtbank,
  • Spreken, presenteren en pleiten,
  • Het trainen van het oplossen van praktische juridische problemen.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding HBO Rechten

Er zijn verschillende vooropleidingen waarmee je toegelaten wordt. Je kunt in ieder geval beginnen met studeren als je één van de volgende diploma's op zak hebt:

  • Havo of vwo
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel graag HBO Rechten studeren? Als je bij de start van de opleiding (1 september of 1 februari) 21 jaar of ouder bent, kun je een toelatingsonderzoek doen. Hiermee kijken we of je voldoende niveau hebt om te beginnen aan de opleiding.

Diploma

Diplomering hbo bachelor HBO Rechten

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding HBO Rechten ontvang je een diploma van HAN.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding HBO Rechten

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Meer informatie of aanmelding Open Dag? Vul hieronder je gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HBO Rechten

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's