Samenvatting
Arnhem, Nijmegen
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd / Deeltijd / Duaal
4 jaar
Startdata
Arnhem
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)
Nijmegen
Jaarlijks in september & februari  (Nederlands)

Over deze opleiding

Logistiek en Economie - HAN Economie, Management en Recht

Hbo bachelor opleiding Logistiek en Economie - HAN Economie, Management en RechtAls logisticus leidt je de goederen- en dienstenstroom in of tussen bedrijven of tussen bedrijf en klant in goede banen. Werken volgens planning is hierbij heel belangrijk. Want als de in- en verkoop goed op elkaar aansluiten, heb je maar weinig voorraad nodig. En dat betekent: lagere kosten! Tijdens de opleiding Logistiek en Economie leer je problemen bij de productie en distributie van de goederen en diensten herkennen en oplossen.

Hbo bachelor Logistiek en Economie, iets voor jou?

Hoe krijg je producten snel, goed, in de juiste verpakking en op het juiste moment bij de klant? En dat tegen zo laag mogelijke kosten? Daar draait het allemaal om bij de hbo-opleiding Logistiek en Economie. Je leert hier hoe je logistieke processen goed organiseert, beheert en verbetert. Ook commerciële en financiële aspecten komen hierbij aan bod. Zo ben je na je hbo-opleiding Logistiek en Economie een bedrijfskundig specialist op het gebied van inkoop, distributie en alles wat hiermee samenhangt.

Opbouw opleiding Logistiek en Economie

Je opleiding bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase die 3 jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of instelling. Leuk, want nu kun je je kennis in de praktijk brengen. Het laatste half jaar van je opleiding staat in het teken van je afstudeerproject.

Bij Logistieke Economie leer je de interne en internationale distributieketen beschrijven. Je krijgt inzicht in logistieke processen in organisaties in binnen- en buitenland. Verschillende vakken ondersteunen jou in het leerproces, zoals:

  • Distributie-economie & marketing
  • Inkoop Bedrijfseconomie en recht
  • Quality management
  • Cross cultural management
  • Duurzaam ondernemen

Diploma

Diplomering hbo bachelor Logistiek en Economie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Logistiek en Economie ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Logistiek en Economie

Je kunt met de opleiding Logistiek en Economie beginnen als je één van de volgende diploma’s op zak hebt:

  • Havo of vwo met profiel Economie en Maatschappij
  • Mbo niveau 4
  • Hbo of wo

Wil jij graag de opleiding Logistiek en Economie gaan doen maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingsonderzoek doen om te zien of je toch kunt starten met deze studie.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Logistiek en Economie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Welkom bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 30.000 studenten meer dan 85 bachelor- en masteropleidingen. De synergie...


Lees meer over HAN - Economie, Management en Recht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens HAN - Economie, Management en Recht

HAN - Economie, Management en Recht

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's