Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

Automotive - studeren

Passie voor auto's? Volg dan nu de opleiding Automotive van HAN

Zijn auto's jouw grote passie? En weet jij precies waar alle onderdelen zitten en waar ze voor dienen? Dan volg je natuurlijk het liefst een studie waarmee je jouw kennis nog verder uit kunt breiden. Maak daarom van je passie je beroep met de hbo opleiding Automotive aan de HAN!

Leer alles over auto's met de hbo opleiding Automotive

Kies je voor de hbo opleiding Automotive aan de HAN dan word je opgeleid tot autotechnisch ingenieur. Je leert bijvoorbeeld alles over de nieuwste aandrijftechnieken en je verdiept je in de meest complexe auto-elektronica. Maar voor je zover komt, houd je je tijdens de propedeuse bezig met onderwerpen als energie, klimaat en maatschappij. Hoe je hbo opleiding Automotive er daarna uit komt te zien, hangt helemaal af van jouw interesses. Ga je verder in de richting Engineering of kies je toch voor een wat meer commerciële carrière? Bij de opleiding Automotive aan de HAN ben je voor een groot deel praktijkgericht bezig. Je krijgt opdrachten uit het bedrijfsleven die je samen met je projectgroep tot een goed einde moet zien te brengen. Daarbij krijg je steeds meer verantwoordelijkheid tot je uiteindelijk alles zelf kunt. Tijdens de hbo opleiding Automotive bespreek je regelmatig je voortgang met de docenten van de HAN. Zo is het altijd duidelijk wat je al weet en waar je nog aan moet werken.

Kies de studierichting die bij je past

HBO studenten Automotive kunnen bij de HAN kiezen tussen twee studierichtingen: Engineering en Management & Service. Met de ene opleiding ga je meer de technische kant op, terwijl de andere richting je voorbereidt op een commercieel beroep. Je hoeft deze keuze nog niet direct bij de start van de hbo opleiding Automotive te maken. Pas na het eerste semester aan de HAN, wordt er een onderscheid gemaakt in het vakkenpakket. Bij de studierichting Engineering ga je aan de slag met testen, ontwerpen, simulatie, materiaalkunde en tekenen. Ben je meer geschikt voor de commerciële kant van het vak? Volg dan de studierichting Management & Service van de HAN. Met vakken als Bedrijfseconomie, Marketing en Organisatie & Management ligt er een succesvolle carrière in het verschiet.

Wat zijn de mogelijkheden na een hbo studie aan de HAN?

Met een afgeronde hbo opleiding Automotive aan de HAN kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een van de grote autofabrikanten, zoals Volvo, BMW of Volkswagen. Maar ook bij een importeur, dealer of carrosseriebedrijf zitten ze te springen om mensen als jij. Heb je de studierichting Engineering gevolgd, dan houd je je tijdens je werkdag bezig met het testen van nieuwe modellen of ben je verantwoordelijk voor het nieuwste ontwerp. Misschien ga jij ook wel op zoek naar een manier om zuiniger om te gaan met gas en olie. Met een hbo diploma in de studierichting Management & Service ga je bijvoorbeeld werken bij een leasemaatschappij of een autodealer. Hier onderhoud je het contact met klanten en zorg jij ervoor dat ze tevreden de deur uitgaan.

Past de hbo opleiding Automotive aan de HAN precies bij jouw capaciteiten en ambities? Vul dan het aanvraagformulier in en je krijgt vrijblijvend meer informatie toegestuurd!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Automotive

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Automotive ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Automotive

In de meeste gevallen kun je toegelaten worden tot de hbo-opleiding Automotive van de HAN met een van de volgende diploma's:

  • vwo (Alle profielen + natuurkunde en wiskunde)
  • havo (Alle profielen + natuurkunde en wiskunde)
  • mbo niveau 4

Wanneer je na een (gedeeltelijke) hbo- of wo-opleiding met deze studie start, moet je aan dezelfde toelatingsvoorwaarden voldoen als wanneer je direct vanuit uit het voortgezet onderwijs (havo, vwo of mbo) aan de opleiding zou beginnen.

Voldoe je niet aan deze vooropleidingseisen, maar ben je aan het begin van de nieuwe opleiding 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsonderzoek in de vorm van een examen afleggen. Bezoek voor meer informatie hierover de website van de HAN of doe een informatieaanvraag.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Automotive

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 29
6826 CC Arnhem

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's