Samenvatting
Nijmegen
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

Bio-informatica studeren

Studeer Bio-informatica aan de HAN, Top opleiding 2015!Bio-informatica

DNA vertelt heel wat over het lichaam. Door het analyseren van deze gegevens krijg je inzicht in de verschillende ziektes die de mensheid teisteren. Dankzij deze kennis van de biologie kun je niet alleen vertellen of iemand drager van een ziekte is, maar het vormt ook een goede basis voor de ontwikkeling van medicijnen. Met de hbo opleiding Bio-informatica aan de HAN kun je veel meer dan je denkt!

Wat leer je bij de hbo opleiding Bio-informatica?

De hbo opleiding Bio-informatica aan de HAN is een bijzondere combinatie tussen biologie en informatica. Bij de HAN ga je 4 jaar lang aan de slag met opdrachten die direct zijn overgenomen uit de praktijk. Je doet onderzoek op het gebied van biologie én je leert programmeren. Daarnaast lees je gegevens af en leer je precies hoe je deze moet interpreteren. Bij een vak als bio-informaticus is kennis macht. Want dankzij alle informatie die je hebt over biologie en DNA, kun jij de gezondheidszorg of de voedingsindustrie tot een hoger niveau tillen. Doorloop je de hbo opleiding Bio-informatica van de HAN met succes? Dan mag je na afloop de titel Bachelor of Science dragen.

De opbouw van de 4-jarige hbo opleiding Bio-informatica

Als hbo student Bio-informatica aan de HAN ben je de komende 4 jaar bezig met biologie en het ontwikkelen van software. Je start het eerste jaar van je opleiding met de propedeuse, waar meteen al boeiende onderwerpen aan bod komen. Je leert meer over biologie, erfelijke ziektes, en malaria en daarnaast sla je aan het programmeren en automatiseren met programma's als Python en Biopython. Na de propedeuse volgt de hoofdfase, waarin je je beroepscompetenties ontwikkelt. Je zet databases op zodat je de biologische gegevens gemakkelijk kunt beheren en je ontwerpt nieuwe software die toepasbaar is op de biologie. Om de hbo opleiding Bio-informatica volledig aan te laten sluiten aan je eigen ambities, kun je bij de HAN ook nog kiezen voor een minor. Dit kan zijn in de richting biologie, maar misschien kies je wel iets wat veel beter bij jouw ambities past.

Wat zijn de mogelijkheden na deze hbo studie aan de HAN?

Het beroep van bio-informaticus is heel gevarieerd en vooral betekenisvol werk. Veel afgestudeerden aan de HAN gaan aan het werk bij ziekenhuizen, universiteiten of andere bedrijven waar (moleculair) biologisch onderzoek plaatsvindt. Denk daarbij aan de farmaceutische industrie of de voedingsindustrie. Misschien ben jij er verantwoordelijk voor om de juiste behandelingsmethode voor ziektes te bepalen. En zijn er nieuwe medicijnen nodig? Als bio-informaticus heb jij alle kennis over biologie in huis om goede geneesmiddelen te ontwikkelen. De hbo opleiding bio-informatica bij de HAN is daarom een mooi startpunt om te gaan werken als onderzoeker, wetenschappelijk programmeur of laboratoriummedewerker. Waar je ook voor kiest, met jouw kennis van de biologie kun je echt iets betekenen voor de mensheid.

Ben jij geïnteresseerd in biologie? En wil je weten hoe je informatica in kunt zetten om tot goede, medische oplossingen te komen? Vraag dan vrijblijvend informatie aan over de hbo opleiding Bio-informatica aan de HAN!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Bio-informatica

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Bio-informatica ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor de hbo opleiding Bio-informatica

Heb jij grote ambities op het vlak van Bio-informatica? Dan wil je natuurlijk weten of je direct met je hbo opleiding kunt beginnen. Om te starten met de hbo studie Bio-informatica van de HAN, heb je minimaal een van de volgende diploma's nodig.

  • havo
  • vwo
  • mbo diploma op niveau 4 

Enige basiskennis van biologie is essentieel. Bij de HAN krijg je rechtstreeks toegang tot de opleiding Bio-informatica met de profielen 'Natuur & Techniek', 'Natuur & Gezondheid', 'Economie & Maatschappij' en 'Cultuur & Maatschappij' (met wiskunde A of B).

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen maar ben je wel 21 jaar of ouder? Met een toelatingsonderzoek van de HAN krijg je alsnog de mogelijkheid om te laten zien dat jij geschikt bent voor deze bijzondere biologie opleiding.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Bio-informatica

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's