Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Nijmegen
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Chemie

Hbo bachelor opleiding Chemie - HAN Techniek en Life Sciences

Chemie - HAN Techniek en Life Sciences

Hoe kunnen we betere vezels, verf of pillen maken? En hoe kunnen we vervuilde grond weer reinigen? Lijkt het je interessant om daar onderzoek naar te doen? Dan is de hbo-opleiding Chemie jou op het lijf geschreven.

Hbo bachelor Chemie, iets voor jou?

Onze samenleving is afhankelijk van laboratoriumonderzoek voor het ontwikkelen van nieuwe methodieken, producten en productiemethoden, die economisch haalbaar en milieuvriendelijk zijn. Chemisch laboratoriumonderzoek speelt ook een grote rol bij medische ontwikkelingen. Bij de hbo-opleiding Chemie kun je je specialiseren in analytische chemie of organische chemie. Vanuit een stevige theoretische basis ga je op een praktische manier aan de slag.

Opbouw opleiding Chemie

Tijdens je opleiding komen onder andere de volgende vakken aan bod:

Analytische chemie

Als analytisch chemicus ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren en interpreteren van alle mogelijke analyses van de meest uiteenlopende materialen zoals voedingsstoffen, schadelijke stoffen en bodemmonsters.

Organische chemie

Als organisch chemicus ben je bezig met koolstofverbindingen. Dat kunnen kunststoffen zijn, maar ook zepen, brandstoffen, geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen, verven, lijmen en kleur- of geurstoffen. Je maakt nieuwe verbindingen en je verbetert bestaande.

Veel aandacht voor polymeerchemie

Welke richting je ook kiest, tijdens je studie zul je regelmatig met polymeerchemie in aanraking komen. Ons dagelijks leven wordt voor een groot deel bepaald door polymere materialen. Denk maar aan plastics, rubbers, verven, lijmen, kleding, schoenen, elektronica en auto-onderdelen. Veel bedrijven zijn bezig met de productie en verwerking van kunststoffen. Er is dan ook een grote vraag naar chemici met polymeerkennis.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Chemie

De opleiding Chemie duurt vier jaar. In een aantal gevallen kun je verkorting van je studieduur krijgen door aantoonbare competenties, bijvoorbeeld door een eerder gevolgde hbo/wo-opleiding of deel van een opleiding.

Wil je precies weten wat de toelatingseisen zijn of weet je niet zeker of je er aan voldoet? Doe dan een informatieaanvraag!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Chemie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Chemie ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Chemie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen

Volg HAN - Techniek en Life Sciences op Twitter en Facebook

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's