HBO Bachelor

Chemie

Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Jaarlijks in september zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hbo bachelor opleiding Chemie - HAN Techniek en Life Sciences

Chemie - HAN Techniek en Life Sciences

Hoe kunnen we betere vezels, verf of pillen maken? En hoe kunnen we vervuilde grond weer reinigen? Lijkt het je interessant om daar onderzoek naar te doen? Dan is de hbo-opleiding Chemie jou op het lijf geschreven.

Hbo bachelor Chemie, iets voor jou?

Onze samenleving is afhankelijk van laboratoriumonderzoek voor het ontwikkelen van nieuwe methodieken, producten en productiemethoden, die economisch haalbaar en milieuvriendelijk zijn. Chemisch laboratoriumonderzoek speelt ook een grote rol bij medische ontwikkelingen. Bij de hbo-opleiding Chemie kun je je specialiseren in analytische chemie of organische chemie. Vanuit een stevige theoretische basis ga je op een praktische manier aan de slag.

Opbouw opleiding Chemie

Tijdens je opleiding komen onder andere de volgende vakken aan bod:

Analytische chemie

Als analytisch chemicus ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren en interpreteren van alle mogelijke analyses van de meest uiteenlopende materialen zoals voedingsstoffen, schadelijke stoffen en bodemmonsters.

Organische chemie

Als organisch chemicus ben je bezig met koolstofverbindingen. Dat kunnen kunststoffen zijn, maar ook zepen, brandstoffen, geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen, verven, lijmen en kleur- of geurstoffen. Je maakt nieuwe verbindingen en je verbetert bestaande.

Veel aandacht voor polymeerchemie

Welke richting je ook kiest, tijdens je studie zul je regelmatig met polymeerchemie in aanraking komen. Ons dagelijks leven wordt voor een groot deel bepaald door polymere materialen. Denk maar aan plastics, rubbers, verven, lijmen, kleding, schoenen, elektronica en auto-onderdelen. Veel bedrijven zijn bezig met de productie en verwerking van kunststoffen. Er is dan ook een grote vraag naar chemici met polymeerkennis.

Aankomende startdata

1 course available

Jaarlijks in september

  • Default Event Type
  • Nijmegen
  • Nederlands

Diploma

Diplomering hbo bachelor Chemie

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Chemie ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Chemie

De opleiding Chemie duurt vier jaar. In een aantal gevallen kun je verkorting van je studieduur krijgen door aantoonbare competenties, bijvoorbeeld door een eerder gevolgde hbo/wo-opleiding of deel van een opleiding.

Wil je precies weten wat de toelatingseisen zijn of weet je niet zeker of je er aan voldoet? Doe dan een informatieaanvraag!

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Chemie

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
HAN - Techniek en Life Sciences
Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...

Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences