Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Civiele Techniek

Hbo Civiele Techniek - HAN Techniek en Life Science

Civiele Techniek - HAN Techniek en Life Sciences

Was jij in je jonge jaren al bezig met het tekenen en bouwen van bruggen? Vraag je je nu wel eens af hoe we de voeten droog houden als de zeespiegel stijgt? Dan is de hbo-opleiding Civiele Techniek van de HAN iets voor jou!


Hbo bachelor Civiele Techniek, iets voor jou?

Er is al jarenlang een tekort aan civiel ingenieurs en dat blijft de komende jaren zo. Met de hbo-opleiding Civiele Techniek kun je terecht bij advies- en ingenieursbureaus, aannemers, rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Je gaat daar aan de slag als ontwerper, constructeur, opzichter, uitvoerder, werkvoorbereider, projectleider of bestekschrijver. Nederlandse civiel ingenieurs hebben internationaal een goede reputatie. Je komt ze overal tegen!

Het vakgebied Civiele Techniek noemen we ook wel Weg- en Waterbouwkunde. Je geeft vorm aan de woon- en leefomgeving van mens en dier en je zorgt ervoor dat de economie kan blijven draaien. Bijvoorbeeld omdat de tweede Maasvlakte er ligt, of omdat we iedere dag over de weg, het water en het spoor van A naar B kunnen.

Opbouw opleiding Civiele Techniek

Het onderwijs is georganiseerd aan de hand van courses. Elk studiejaar kent 4 perioden (kwartalen). In elke periode staat een course met een bijbehorend thema centraal.

In de opleiding staan beroepstaken centraal. Tijdens de courses komen steeds 1 of meer van die beroepstaken aan bod. Je ontwikkelt competenties uit de beroepspraktijk en waarmee je in de beroeps- of maatschappelijke praktijk dus ook écht iets kunt!

De opleiding Civiele Techniek / Weg- en Waterbouw gaat uit van 4 beroepstaken:

  1. Waterbouwkundig ontwerpen
  2. Infrastructureel Ontwerpen
  3. Constructief Ontwerpen
  4. Organiseren

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Civiele Techniek

Om met de hbo-opleiding Civiele Techniek te kunnen starten moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Wil jij weten of je met jouw vooropleiding direct met deze opleiding kunt beginnen? Doe dan een informatieaanvraag.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Civiele Techniek

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Civiele Techniek ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Civiele Techniek

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Volg HAN - Techniek en Life Sciences op Twitter en Facebook

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's