Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

HAN elektrotechniek

Ga elektrotechniek studeren bij HAN!

Techniek wordt steeds belangrijker in ons leven. Niet alleen consumenten kunnen niet zonder elektronica, maar ook bedrijven zijn er afhankelijk van geworden. Om klaar te zijn voor de toekomst, moeten bedrijven voortdurend mee met de nieuwste ontwikkelingen. Lijkt je dit een interessant vakgebied? Schrijf je dan in bij de hbo opleiding Elektrotechniek aan de HAN.

Wat kun je verwachten van de hbo opleiding Elektrotechniek?

De hbo opleiding Elektrotechniek aan de HAN bestaat uit twee fases. Alle nieuwe studenten starten het eerste half jaar met de propedeuse. Tijdens deze fase vergroot je met theorielessen, workshops en projecten je basiskennis van elektrotechniek. Daarna kies je je differentiatie, waar je de volgende 3,5 jaar mee bezig bent. Een hoogtepunt voor alle eerstejaarsstudenten Elektrotechniek van de HAN, is de Projectweek Engineering. Je krijgt een serieuze onderzoeksvraag gesteld vanuit het bedrijfsleven, waar je samen met je projectgroep een antwoord op probeert te vinden. Met deze uitdaging zie je meteen waar je eigenlijk allemaal toe in staat bent. Bij de hbo opleiding Elektrotechniek word je begeleid door ervaren docenten van de HAN. Zij houden jouw voortgang nauwlettend in de gaten. Verloopt alles voorspoedig dan mag je in het vierde jaar beginnen aan je afstudeeropdracht. Je voert deze opdracht meestal uit bij een bedrijf zodat je meteen kunt wennen aan het echt bedrijfsleven.

Verdiep je in het onderwerp met de differentiaties

Nadat je bij het eerste semester je basiskennis verder hebt ontwikkeld, is het tijdens de hoofdfase tijd om je verder te verdiepen in het onderwerp. Dit doe je door te kiezen voor de differentiatie Electronics, Power en Automation of Embedded Systems Engineering. Ga je voor de eerste differentiatie dan leer je alles over elektronica. Zo ga je onder andere aan de slag met meet- en regeltechniek, besturingssystemen en duurzame elektrische energievoorzieningen. Vergroot je liever je kennis van digitale technieken en microcontrollers, dan past de differentiatie Embedded Systems Engineering beter bij jouw ambities. Tijdens je opleiding aan de HAN ontwerp en test je diverse intelligente systemen en apparaten, zoals automatische lichtbediening, interactief speelgoed of een blackbox voor auto's.

Wat zijn de mogelijkheden met een hbo diploma Elektrotechniek?

Met een hbo diploma Elektrotechniek van de HAN mag jij je elektrotechnisch ingenieur noemen. Na je opleiding beschik je niet alleen over een grote technische kennis, maar heb je ook voldoende creativiteit en inzicht om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Deze kennis kun je bijvoorbeeld inzetten om producten gebruiksvriendelijker of duurzamer te maken. Afgestudeerden van de HAN gaan aan de slag als ontwerper, adviseur, test engineer of commercieel ingenieur. De hbo opleiding Elektrotechniek van de HAN staat hoog aangeschreven. Bedrijven als TenneT, Essent en KEMA nemen maar al te graag mensen als jij in dienst.

Is de hbo opleiding Elektrotechniek aan de HAN iets voor jou? Vraag dan snel meer informatie aan!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Elektrotechniek

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Elektrotechniek ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor een technische hbo opleiding aan de HAN

De opleiding Elektrotechniek aan de HAN is een technische hbo studie. Om te worden toegelaten heb je nodig:

  • Minimaal een havo, vwo of mbo diploma op niveau 4
  • Voor de hbo opleiding Elektrotechniek is een goede kennis van natuur- en wiskunde essentieel. Deze voorkennis doe je op bij de profielen Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid of Economie & Maatschappij (met Natuurkunde).

Heb je niet het juiste profiel gekozen maar wil je toch graag de hbo opleiding Elektrotechniek volgen? Dan kun je bij de HAN eventueel een extra cursusprogramma volgen om je kennis bij te spijkeren. Zo kun je je droom alsnog waarmaken.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Elektrotechniek

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's