Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Technische Bedrijfskunde

HAN - Techniek en Life Sciences
Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Technische Bedrijfskunde

Hbo bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde - HAN Techniek en Life Science

Technische Bedrijfskunde - HAN Techniek en Life Sciences

‘Dat moet handiger kunnen’. Denk jij dat vaak? En zie je dan ook in een mum van tijd waar de kink in de kabel zit? Dan is hbo Technische Bedrijfskunde mogelijk een opleiding voor jou!

Hbo bachelor Technische Bedrijfskunde, iets voor jou?

Als technisch bedrijfskundige verbeter je bedrijfsprocessen in organisaties. Ook help je met het aanpassen aan veranderende omstandigheden. Je bent de brug tussen het technische kader en het algemene en het financiële management.

Bedrijven en organisaties hebben behoefte aan technici die verder kijken dan hun eigen specialisme, organisatievormen herkennen en bedrijfsprocessen doorzien. In de opleiding hbo Technische Bedrijfskunde leer je hoe je samen met een team van specialisten een product in de markt zet. Van de productontwikkeling tot de financiering en van het productieproces tot de afzet. Je krijgt te maken met allerlei functiegebieden, zoals Inkoop, Productie, Logistiek, Marketing en Verkoop. Dit zijn gebieden die een belangrijk aspect van de opleiding Technische Bedrijfskunde raken: ondernemerschap.

Opbouw opleiding Technische Bedrijfskunde

Tijdens je opleiding krijg je te maken met bijna alle functiegebieden van een productiebedrijf, zoals Productie, Inkoop, Logistiek, Verkoop, Marketing en nog veel meer. Met deze brede basiskennis kun je alle kanten op. Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde kan je je in het laatste jaar specialiseren in het deelgebied dat je het meeste aanspreekt.

In de hoofdfase van de studie Technische Bedrijfskunde werk je aan beroepstaken op het gebied van:

  • Marketing
  • Total Quality Management
  • Verandermanagement
  • Enterprise Resource Planning (ERP) 
  • Productontwikkeling

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde

Om met de opleiding Technische Bedrijfskunde te kunnen starten moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Wil jij weten of je met jouw vooropleiding direct met deze opleiding kunt beginnen? Doe dan een informatieaanvraag.

Diploma

Diplomering hbo bachelor Technische Bedrijfskunde

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Technische Bedrijfskunde

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Volg HAN - Techniek en Life Sciences op Twitter en Facebook

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's