Samenvatting
Arnhem
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

werktuigbouwkunde studeren

Werktuigbouwkunde studeer je bij HAN!

Ben jij geïnteresseerd in techniek? En ben je ervan overtuigd dat technische toepassingen altijd verbeterd kunnen worden? Dan past de hbo opleiding Werktuigbouwkunde van de HAN precies bij jouw ambities. Na 4 jaar studie ligt er een mooie toekomst in de techniek voor jou open!

Leer alles over techniek bij de opleiding Werktuigbouwkunde

Techniek is fascinerend. Met een slim idee kun je landbouwwerktuigen beter laten functioneren. En met een verbeterde technische toepassing ontdekt een MRI-scanner steeds meer ziektes. Bij de hbo opleiding Werktuigbouwkunde van de HAN, leer je alles over productontwerp, materialen en constructie. Daarbij houd je natuurlijk voortdurend in de gaten wat de opdrachtgever verwacht. Moet het product duurzaam zijn of juist meer functies bevatten? Je bouwt een prototype en leert hoe je het moet testen. Maar dat doe je niet alleen. Je werkt samen met andere studenten van de hbo opleiding Werktuigbouwkunde. En de docenten van de HAN zijn altijd aanwezig om je te begeleiden. Zo ontwikkel jij je binnen 4 jaar tot een succesvolle werktuigbouwkundige.

Hoe ziet de technische hbo opleiding bij de HAN eruit?

De HAN biedt studenten een vierjarige technische opleiding Werktuigbouwkunde aan. Tijdens het eerste jaar (de propedeuse) krijg je vakken als 3D-tekenen, materiaalkunde, productietechnieken en automatisering. Hiermee doe je meteen al een brede technische kennis op. In de jaren die volgen, leer je projectmatig werken en ontdek je wat er allemaal in dit vakgebied speelt. Bij de technische hbo opleiding Werktuigbouwkunde aan de HAN doe je praktijkgericht onderzoek in kleine groepen. En het is jouw taak om daar een slimme en creatieve oplossing bij te vinden. Want uiteindelijk is dat waar het om draait in het bedrijfsleven. Aan het einde van het derde studiejaar aan de HAN, kies je definitief je afstudeerrichting binnen de hbo opleiding Werktuigbouwkunde. Je hebt onder andere keuze uit Technische Bedrijfskunde, Mechatronica of Constructie en Vormgeving. Deze afstudeerrichting bepaalt meteen jouw toekomst.

Wat kun je worden met een hbo diploma van de HAN?

Met een hbo diploma Werktuigbouwkunde van de HAN kun je bijna bij alle technische bedrijven terecht. Doordat je een brede vooropleiding hebt, zijn er heel wat beroepen die je uit kunt gaan oefenen. Constructeur, product engineer of energietechnicus zijn slechts enkele van je opties. Misschien ga jij je wel richten op het ontwerpen, ontwikkelen of testen van technische producten, zoals scooters, verwarmingsketels of huishoudelijke elektronica. Bedrijven als Philips, Shell en Tata Steel kunnen jouw kennis goed gebruiken om hun producten te verbeteren. Maar het is ook mogelijk dat je terechtkomt in een wat meer commerciële baan. Want met de hbo opleiding Werktuigbouwkunde van de HAN heb je een stevige basis om als manager bij een technisch bedrijf te gaan werken.

Heb jij de kwaliteiten in huis voor de hbo studie Werktuigbouwkunde aan de HAN? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan. Dit is de eerste stap voor een succesvolle carrière in de techniek!

Diploma

Diplomering hbo bachelor Werktuigbouwkunde

Bij het succesvol afronden van de hbo bachelor opleiding Werktuigbouwkunde ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Toelatingseisen

Toelating tot de hbo bachelor opleiding Werktuigbouwkunde

Wil je toegelaten worden tot de technisch hbo opleiding Werktuigbouwkunde aan de HAN, dan zijn er wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Zo is het belangrijk dat je een goede kennis hebt van wiskunde en natuurkunde, en ook goede rapportagevaardigheden zijn onmisbaar. Voor het juiste kennisniveau heb je een havo, vwo of mbo diploma op niveau 4 nodig. De profielen die bij deze technische opleiding aansluiten zijn:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid
  • Economie & Maatschappij

Bij deze laatste twee profielen heb je wel natuurkunde of NL&T nodig.

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen? Dan kun je bij de HAN een gerichte voorbereidende cursus volgen. Hier doe je alle kennis op om de technische hbo opleiding Werktuigbouwkunde te laten slagen.

Kosten

Prijsspecificatie opleiding Werktuigbouwkunde

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

HAN - Techniek en Life Sciences

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zit je altijd goed, ongeacht of je nu een hbo-opleiding in Life Sciences gaat doen, Engineering wilt gaan studeren of je je toekomst ziet in de Bouwkunde of Civiele Techniek: bij de...


Lees meer over HAN - Techniek en Life Sciences

Vul hieronder jouw gegevens in.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contactgegevens HAN - Techniek en Life Sciences

HAN - Techniek en Life Sciences

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een Open Dag? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Dit is vrijblijvend!

Contact
Ik ontvang graag nadere opleidingsinformatie per post en/of e-mail
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's