Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Groningen
48 uur
   
HBO Master
Deeltijd

Over deze opleiding

Unieke Architectuuropleiding die de ontwerpopleiding combineert met een werkkring in de beroepspraktijk.

De masteropleiding Architectuur van de Hanzehogeschool Academie van Bouwkunst Groningen is een aantrekkelijke en uitdagende leerroute voor mensen die architect willen worden. Deze vierjarige master is een pure ontwerpopleiding, waarin de studie gecombineerd wordt met werken in de beroepspraktijk.

Na je afstuderen kun je je direct inschrijven in het Architectenregister. Je bent dan vrijgesteld van de tweejarige beroepservaringsperiode.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6TOEFLpaperbased600TOEFLcomputerbased213TOEFLinternetbased90

Werk naast opleiding
Een voorwaarde om aan de Academie van Bouwkunst te studeren is dat je in de beroepspraktijk werk verricht op een voor de opleiding relevante werkplek. In de regel is dat een architectenbureau. Mocht je bij aanvang van de studie nog niet beschikken over een relevante werkplek dan zal de Academie binnen haar netwerk kijken naar mogelijkheden. Het vinden van een passende werkplek blijft echter de verantwoordelijkheid van de student. Van een werkplek wordt verwacht dat er: * ontwerpen worden gemaakt en gerealiseerd; * sprake is van een stimulerende en uitdagende werkomgeving met voldoende voorwaarden voor jou om je te ontwikkelen tot architect; * een infrastructuur van voldoende niveau is: beschikbaarheid van vakliteratuur, documentatie over regelgeving en materialen, mogelijkheid tot discussie over het vak met collega's etc. * In de loop der tijd moet je met alle onderdelen van het proces van ontwerp tot realisatie te maken krijgen en inzicht verwerven in de samenhang tussen de verschillende onderdelen. In veel gevallen betekent dat werkervaring op meerdere plekken moet worden opgedaan.

Toelatingsgesprek
In alle gevallen maakt een toelatingsgesprek deel uit van de toelatingsprocedure. Het toelatingsgesprek is er op gericht te beoordelen of de student beschikt over voldoende motivatie, kennis, inzicht en talent voor het volgen van de studie aan de Academie. Na dit gesprek zijn er een aantal mogelijkheden: * De student is toelaatbaar, er is sprake van een positief advies van de toelatingscommissie. * De student is toelaatbaar, maar er zijn deficiënties. De student krijgt het advies om in het eerste jaar een aangepast studieprogramma te volgen om de geconstateerde deficiënties weg te werken. In het eindejaarsgesprek aan het eind van het eerste jaar wordt beoordeeld of de student in staat wordt geacht de opleiding met succes af te ronden. * De student is niet toelaatbaar, er is sprake van een negatief advies.

Instaptoets
Voorafgaand aan het toelatingsgesprek maken aankomende studenten een toelatingstoets. In het toelatingsgesprek zullen de resultaten van deze toets besproken worden, er zal getoetst worden op aspecten van creativiteit, techniek en empathie. Daarnaast zal in het toelatingsgesprek aandacht besteed worden aan een mee te brengen persoonlijke portfolio.

Vooropleiding
In beginsel kan iedereen zich aanmelden, ongeacht de vooropleiding. Een aantal vooropleidingen liggen in de ontwikkelingslijn. Dit zijn oa: * Het HBO-diploma Bachelor Bouwkunde/specialisatie Architectuur; * Het WO-Bachelordiploma differentiatie Architectuur van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft en Eindhoven; * Het diploma van een gelijkwaardige buitenlandse opleiding, waarbij diploma-vergelijking van het NUFFIC als toetssteen geldt; * Het HBO-diploma Bachelor of Design in de richting Ruimtelijk ontwerpen Het is echter ook mogelijk om met een andere vooropleiding en/of specifieke ervaring toelaatbaar te zijn. Als het toelatingsgesprek positief verloopt is de student toelaatbaar. Eventuele deficiënties dienen vervolgens in het eerste jaar weggewerkt te worden.

Diploma

MSc

Evenementen

11/21/2019
​​​​Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven organiseert speciale informatieavonden voor professionals over master, (post-)hbo deeltijdopleidingen en cursussen. Deze informatieavonden vinden plaats op donderdag 21 november 2019.

1/23/2020
​​​​Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven organiseert speciale informatieavonden voor professionals over master, (post-)hbo deeltijdopleidingen en cursussen. Deze informatieavonden vinden plaats op donderdag 23 januari 2020.

2/29/2020 Open dag
Op zaterdag 29 februari van 10.00 tot 16.00 uur organiseert de Hanzehogeschool Groningen een open dag over alle voltijd bacheloropleidingen en Associate degree. Een aantal opleidingen geeft informatie over hun deeltijd- en duale varianten.

4/23/2020
​​​​Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven organiseert speciale informatieavonden voor professionals over master, (post-)hbo deeltijdopleidingen en cursussen. Deze informatieavonden vinden plaats op donderdag 23 april 2020.

6/12/2020 Open dag

Kosten

2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...


Lees meer over Hanzehogeschool Groningen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Architectuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Architectuur? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's