HBO Bachelor

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ga zelf aan de slag in het laboratorium en ontdek de wereld van cellen en weefsels. Met deze opleiding leer je hoe je een bijdrage kunt leveren aan de gezondheid van mensen, planten en milieu.

De opleiding heeft twee hoofdrichtingen: Biologische en Medische Research of Medische Diagnostiek. Vanaf het eerste jaar maak je al je keuze.

De opleiding Biologische en Medische Research draait om de opbouw en het functioneren van cellen en weefsels. Niet alleen in het menselijk lichaam, maar ook bij planten en dieren. Je werk veel op het laboratorium en leert steeds meer over het doen van onderzoek binnen de moleculaire biologie. Zo kweek je bijvoorbeeld zelf bacteriƫn en ga je DNA isoleren. Zo ontwikkel je jezelf tot een veelzijdige onderzoeker.

Bij de opleiding Medische Diagnostiek gebruik je laboratoriumtechnieken om ziektes bij mensen op te sporen. Je bestudeert hoe weefsels eruitzien onder de microscoop, bepaalt of de waarden van bloed en urine normaal zijn of analyseert de aanwezigheid van mogelijke genetische ziektes. Met dit belangrijke werk help je de arts of specialist in het stellen van een diagnose. Vanaf het derde jaar breng je dan ook veel tijd door binnen een ziekenhuis of een ander diagnostisch laboratorium.

Meer informatie? Bezoek een open dag of kijk op www.hanze.nl/bml.
Bij aanmelding voor deze studie maken we gebruik van een Studiekeuzecheck.

Diploma

B

Kosten

2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...

Lees meer over Hanzehogeschool Groningen