HBO Bachelor

Elektrotechniek

Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij de opleiding Elektrotechniek kies je voor de major Elektronica, de major Mechatronica of de major Sensor Technology.

Aan de start van de studie maak je een keuze voor Elektronica, Mechatronica of Sensor Technology. De eerste twee jaar werk je aan verschillende thema's. Hierdoor krijg je een goed beeld van de studie en mogelijke beroepen in sectoren zoals de gezondheidszorg, de energie of transport.

Bij Elektronica wordt er vanzelfsprekend een stevige basis in elektronica gelegd. Je werkt aan verschillende thema's, zoals robotica, beveiliging en energie en leert bijvoorbeeld een besturingssysteem van een fabrieksproces te ontwikkelen. Bij Mechatronica gaat het altijd om een mechanisch systeem waarvan de functie geoptimaliseerd wordt door de toevoeging van slimme hardware (elektronica) en software. Ontwerpen, technisch tekenen, dynamica (bewegingsleer), toegepaste mechanica en meet-, regel- en besturingstechniek zijn belangrijke vakken bij mechatronica. Bij Sensor Technology draait het uiteraard om sensoren, en vooral de toepassingen die er mogelijk zijn. Deze major wordt in het Engels aangeboden.

Jaar 3 en 4 vul je met vrije keuzeruimte (minor), een vaktechnische stage en het afstudeerprogramma.

Diploma

B

Kosten

2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Elektrotechniek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...

Lees meer over Hanzehogeschool Groningen