Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Hanzehogeschool Groningen
Samenvatting
Groningen
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding leidt u op tot het beroep van maatschappelijk werker; een beroep dat gericht is op het verbeteren van het psychosociaal functioneren van cliënten in hun omgeving.

Als maatschappelijk werker heeft u contact met een grote diversiteit aan achtergronden
en leefomstandigheden. U ondersteunt hen bij problemen met het functioneren in hun sociale omgeving. Problemen rondom agressie, criminaliteit, en verslaving kunnen tot uw werkgebied behoren. Er wordt van u verwacht dat u in staat bent om - ook in bedreigende situaties - te zoeken naar passende oplossingen.

Het ontwikkelen van beroepscompetenties staat centraal tijdens uw studie. De competenties sluiten aan bij uw huidige en toekomstige werksituatie, denk aan het ondersteunen van uw cliënt bij het (opnieuw) verkrijgen van autonomie en het nemen van verantwoordelijkheden en het adequaat omgaan met situaties waarin verschillende belangen in het geding zijn.

Het opleidingsprogramma omvat onder andere theoretische programma's zoals psychologie, pedagogiek, psychiatrie, psychopathologie, sociologie en recht maar ook algemene vaardigheden zoals de Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid en projectmatig werken.

Diploma

B

Kosten

2018 instellingstarief3115 EUR2018 wettelijk tarief1854 EUR2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief1875 EUR

Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...


Lees meer over Hanzehogeschool Groningen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Maatschappelijk Werk en Dienstverlening? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's