HBO Bachelor

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De bachelors Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) worden op 1 september 2017 samengevoegd tot bachelor Social Work.

De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening leidt je op tot hulpverlener op het terrein van preventie, psychosociale ondersteuning, ontwikkelingsgerichte ondersteuning, praktische hulpverlening. Je ondersteunt mensen die het alleen niet redden in de samenleving. Bijvoorbeeld vanwege psychische, pedagogische, financiële of sociale moeilijkheden. Om die professional te worden, ontwikkel je jezelf door vakinhoudelijke studie, training van vaardigheden, samenwerking met medestudenten en stages in de beroepspraktijk.

De pedagogisch hulpverlener is op veel terreinen inzetbaar. Denk aan jeugdzorg, (forensische) psychiatrie, maatschappelijke opvang, sociale wijk/dorpenteams, vrouwenhulpverlening, vluchtelingenwerk of het ondersteunen van mensen met een beperking. In de praktijk kom je complexe vragen tegen zoals: Hoe kan deze jongere met begeleiding thuis blijven wonen? Welke ondersteuning hebben ouders nodig bij de opvoeding? Hoe kan, binnen deze wijk/dit dorp, door de bewoners en vrijwilligers ondersteuning gegeven worden aan mensen in de wijk/het dorp. Ook kun je namens een cliënt of burger onderhandelen met instellingen en instanties over materiële en immateriële zaken.

Diploma

B

Kosten

2018 instellingstarief3115 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sociaal Pedagogische Hulpverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...

Lees meer over Hanzehogeschool Groningen