Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Management van de Leefomgeving

HAS Hogeschool
Samenvatting
Den Bosch
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Videopresentatie

Over deze opleiding

Wat leer je bij de opleiding Management van de Leefomgeving?Management Leefomgeving

Bij de HBO opleiding Management van de Leefomgeving vallen groen, design en management samen. Want bij het ontwikkelen van onze leefomgeving komen veel zaken kijken. Je moet rekening houden met het landschap, de landbouw, de natuur en elkaar. Je krijgt dan ook te maken met veel partijen, van gemeente en provincie tot natuurbeschermers en bewoners. Het is de kunst om alle eisen en wensen te vertalen in een ontwerp. Vervolgens moet je zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, met oog voor planning en budget. Al deze processen komen aan bod tijdens jouw opleiding. Na het eerste jaar ga je je specialiseren in de richting die jou het meeste aanspreekt:

  • Landscape Planning & Development
  • Landscape Design
  • Landscape Engineering

Landscape Planning & Developement

Bij de ontwikkeling van een gebied zijn veel partijen betrokken. Zoals de gemeente, provincie, waterschap, natuurorganisaties en bewoners. Hoe krijg je al deze partijen, met uiteenlopende wensen en behoeften, op één lijn? Tijdens de specialisatie Landscape Planning & Development leer je hoe je in je plannen rekening houdt met alle belanghebbenden. Door te communiceren, behoeften te inventariseren en research te doen, kom je met een voorstel waarin iedereen zich kan vinden.

Landscape Design

Zit jij boordevol creatieve ideeën? Binnen de specialisatie Landscape Design leer je hoe je deze vertaalt in een ontwerp. Dit doe je aan de hand van schetsen, maquettes en computerprogramma’s voor bijvoorbeeld 3D-visualisaties. Zo kun je je ideeën overtuigend presenteren aan je opdrachtgever.

Landscape Engineering

HAS Hogeschool

Houd je van aanpakken? Bij Landscape Engineering draait het om de uitvoering van de plannen. Je krijgt dus te maken met de technische realisatie van allerlei groenprojecten, van park tot daktuin. Aan jou de taak om het tot een goed eind te brengen – en dan ook nog eens binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget. Naast planning, aansturing en budgettering leer je meer over beheer. Zodat de omgeving ook in de toekomst naar wens blijft.

Ben jij gefascineerd door het landschap om je heen? Meld je dan aan voor de opleiding Management van de Leefomgeving bij HAS Hogeschool.

Diploma

De hbo-opleiding Management van de Leefomgeving sluit je na 4 jaar af met een diploma. Hierop staat de titel Bachelor of Science vermeld.

Toekomstperspectief

Een mooie carrrière na je hbo-studie

Parken en natuurgebieden maken de omgeving een stuk leefbaarder. Maar hoe moet het groen precies worden ingericht? En hoe bereik je overeenstemming tussen natuurorganisaties, de gemeente en bewoners? Dit zijn zaken waar jij je in de toekomst mee bezighoudt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als gebiedscoördinator, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening of als adviseur in de richting natuur en landschap. Met je diploma kun je zelfs aan de slag als ontwerper bij een tuin- en landschapsarchitectenbureau. Er zijn dus mogelijkheden genoeg!

Toelatingseisen

Studenten die zich willen inschrijven voor deze hbo-opleiding hebben minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. Je hebt toegang met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Economie en Maatschappij en ook met Cultuur en Maatschappij. Voldoe je niet aan deze eisen maar ben je wel volop gemotiveerd? HAS Hogeschool biedt de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren zodat je alsnog aan de studie kunt beginnen!

Kosten

HAS Hogeschool is een landelijk erkend opleidingsinstituut. De hoogte van het collegegeld wordt dus jaarlijks door het ministerie van OCW vastgesteld. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag rond de €2000,-.

HAS Hogeschool op Facebook!

HAS Hogeschool

HAS Hogeschool

HAS Hogeschool is dé hogeschool voor voltijd hbo bachelor opleidingen op het gebied van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo.  Met 3200 voltijd hbo studenten, 300 cursisten die een opleiding of training volgen bij HAS Kennistransfer...


Lees meer over HAS Hogeschool

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Management van de Leefomgeving en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HAS Hogeschool

HAS Hogeschool

Onderwijsboulevard 221
5223 DE DEN BOSCH

 Bekijk telefoonnummer
hashogeschool.nl

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Management van de Leefomgeving? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
mei 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.