Milieukunde

HAS Hogeschool
Samenvatting
Den Bosch
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Videopresentatie

Over deze opleiding

Volg de hbo-opleiding Milieukunde aan HAS Hogeschool! Milieukunde

Heb jij een sterke interesse voor de scheikundige en biologische vakken? Wil jij aan de slag in een interessante en afwisselende sector? Heb jij een sterke behoefte om wat bij te dragen aan een goed leefbare wereld voor nu én in de toekomst? Dat is de voltijd hbo studie Milieukunde echt iets voor jou! 

Wat houdt de hbo-opleiding Milieukunde precies in?

Tijdens de opleiding Milieukunde pas je de scheikundige en biologische vakken toe om vervolgens na je opleiding het bedrijfsleven bij te kunnen staan bij het produceren zonder afval en zonder de huidige grondstoffen op te maken. Verder kan jij bedrijven helpen om wat bij te dragen aan de welvaart en een gezondere leefomgeving. 

Je gaat leren creatieve en vernieuwende oplossingen te bedenken om het gebruik van grondstoffen, energie en water terug te dringen. Dit ga je zowel klassikaal doen als in projecten waarin je gaat samenwerken met het bedrijven. Allee technische kennis is niet genoeg. Er wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed om management en milieuzorgsystemen op te zetten en te werken binnen de grenzen van het (milieu)recht en de geldende vergunningen.

Bij de hbo-opleiding Milieukunde van HAS Hogeschool krijg je projectonderwijs, waarbij je in groepjes werkt aan een real life praktijkopdracht. Ook krijg je vaardigheidstrainingen, workshops, gastcolleges, hoorcolleges en PGO-sessies. Je gaat op excursie en doet practica in de Milieuhal. Daarnaast doe je een afstudeeropdracht in het vierde jaar voor een echt bedrijf.

Ook een internationale blik op de milieuvraagstukken is belangrijk. Daarom volg je een stage in Nederland en in het buitenland. Tijdens deze praktijkgerichte studie Milieukunde leer je hoe er vanuit diverse invalshoeken de wereld duurzaam wordt inricht.

Waar kun je werken na de studie Milieukunde?

Nadat je afgestudeerd bent voor de hbo-opleiding Milieukunde aan HAS Hogeschool kun je bijvoorbeeld aan de slag in functies als:

  • Projectleider bij een milieuadviesbureau
  • Adviseur bodem bij een bouwbedrijf
  • Teamleider milieustrategie
  • Projectingenieur milieumanagement
  • Vergunningverlener bij een gemeente
  • Specialist lucht en geluid
  • Procestechnoloog afvalwater
  • Adviseur bodem en water bij een waterschap
  • Adviseur duurzame ontwikkelingen bij een ingenieursbureau
  • Milieuspecialist bij een multinational

Diploma

Diplomering hbo bachelor opleiding Milieukunde

Na het succesvol afronden van de opleiding Milieukunde ontvang je een hbo bachelor diploma.

Toelatingseisen

Wat zijn de toelatingseisen voor de hbo-opleiding Milieukunde aan HAS Hogeschool

Als je de opleiding Milieukunde aan HAS Hogeschool wilt studeren, dan moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

HAVO met profiel: 
Natuur en techniek,
Natuur en gezondheid,
Economie en maatschappij met scheikunde

VWO met profiel:   
Natuur en techniek
Natuur en gezondheid
Economie en maatschappij met scheikunde

Ook als je als mbo’er wilt doorstromen naar de hbo-opleiding Milieukunde aan HAS Hogeschool, dan moet je voldoen aan mbo niveau 4 met wiskunde en scheikunde. 

Voldoe je niet aan de instroomeisen en wil je toch Milieukunde studeren? Dan is er de mogelijkheid om scheikunde en/of wiskunde bij te spijkeren. Doe in dat geval een informatieaanvraag!

Kosten

Prijsspecificatie hbo bachelor opleiding Milieukunde

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding?

HAS Hogeschool

HAS Hogeschool is dé hogeschool voor voltijd hbo bachelor opleidingen op het gebied van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo.  Met 3200 voltijd hbo studenten, 300 cursisten die een opleiding of training volgen bij HAS Kennistransfer...


Lees meer over HAS Hogeschool

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Milieukunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HAS Hogeschool

HAS Hogeschool

Onderwijsboulevard 221
5223 DE DEN BOSCH

 Bekijk telefoonnummer
hashogeschool.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Milieukunde? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's