Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Oudenoord 325
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
september

Over deze opleiding

Kunst en economie

Kies voor de Bachelor Art of Economics!

Ontwikkel jezelf tot manager of ondernemer binnen kunst, cultuur en creatieve industrie. De combinatie van kunst en economie bereidt jou voor op de toekomst. Ben jij iemand die zowel ondernemend, sociaal, gedreven en creatief is? Dan is de opleiding Kunst en Economie van HKU wellicht iets voor jou! 

De opleiding in het kort

De eerste twee jaar volg je het algemene Kunst en Economieprogramma. Daarnaast maak je breed kennis met beeldende kunst, design, muziek, fashion, theater, event, games en media. Je gaat een eigen manier van werken ontwikkelen en weet dat zelf te evalueren. Tijdens de opleiding ga je veel samenwerken in de projectteams. In het tweede jaar ga je bijvoorbeeld aan de slag met het project 'Trend'. Samen met je projectgroep ga je een ondernemingsplan opstellen waarin je inspeelt op trends in de maatschappij.

Je krijgt onder andere les in de volgende vakken:

  • Project management
  • Zakelijke communicatie
  • Bedrijfseconomische vaardigheden
  • Marketing
  • Bedrijfskunde

Specialisatie mogelijkheden

Aan het einde van het tweede jaar krijg je de mogelijkheid om je in één of meerdere richtingen te specialiseren. Je kunt kiezen uit de volgende richtingen:

  • Arts and Media Management
  • Event Management
  • Music Management
  • Theatre Management
  • Visual Art and Design Management

Kies voor de specialisatie Arts and Media Management en wordt opgeleid tot (project-)manager, producer of ondernemer in de media en game-wereld. Wil je aan de slag in de organisatie van de evenementen ga dan voor de specialisatie Event Manager. Tijdens deze specialisatie leer je alles over conceptontwikkeling, marketing, financiering en organisatie. Toch meer interesse op het gebied van muziek, en wil je aan de slag als artiestenmanager. Kies dan voor de richting Music Management. Misschien wil je liever achter de schermen aan de slag bij theaters of schouwburgen? Dan past de specialisatie Theatre Management perfect bij jou. Je wordt dan betrokken bij de totstandkoming van podiumproducties: toneel, musicals of bijvoorbeeld opera. Als je voor de specialisatie Art en Design management kiest, word je opgeleid tot een managementfunctie in de wereld van kunst en design. Na deze specialisatie kan jij een kunstwerk of een design met creatieven ontwikkelen, in de markt zetten, verkopen of succesvol presenteren aan geïnteresseerden.

Toelatingseisen en aanmelding

IELTSoverallband 6.5
TOEFLpaperbased 580
TOEFLcomputerbased 237
TOEFLinternetbased 93

Diploma

Na afronding van de studie ontvang je het diploma Bachelor of Arts (BA).

Toelatingseisen

Bij de opleiding Kunst en Economie gaat de plaatsing via DUO. Bij een gemiddeld eindcijfer van 8 of hoger op je eindexamen (havo, vwo of mbo) wordt je gelijk toegelaten. Heb je een lager gemiddeld cijfer? Dan kun je deelnemen aan de decentrale selectie.

Volg ons op Facebook

HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Aan HKU studeren bijna 4000 studenten in de richtingen...


Lees meer over HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kunst en Economie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Lange Viestraat 2b
3511 BK Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.hku.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Kunst en Economie ? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's