Deeltijd lerarenopleiding

Hogeschool iPabo
Samenvatting
Amsterdam
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Deeltijd lerarenopleiding - Pabo

Hoe ziet de deeltijd lerarenopleiding eruit?

De pabo-opleiding bestaat uit twee delen: een majorfase en een minorfase. In de eerste fase leer je de basis van het vak. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je lessen voorbereidt en hoe je jouw kennis het beste kunt overbrengen op je leerlingen. Tijdens de minorfase krijg je de kans om je te specialiseren in een bepaalde leeftijdscategorie of in speciaal onderwijs. Bij de deeltijdopleiding heb je les op woensdagavond en op zaterdag. Daarnaast loop je een dag in de week stage zodat je meteen de nodige praktijkervaring opdoet.

Diploma

Aan het einde van je studie ontvang je natuurlijk een diploma en een titel: Bachelor of Education in Primary School. Met dit diploma ben je bevoegd om les te geven aan alle groepen van het basisonderwijs.

Toekomstperspectief

Word leraar basisonderwijs met een diploma van Hogeschool iPabo

De lerarenopleiding bereidt je voor op een baan in het basisonderwijs. Na het behalen van je diploma kun je lesgeven aan elke klas van de lagere school. Misschien help je de allerjongensten wel met hun eerste schrijflessen. Of geef je liever les aan wat oudere kinderen? Jij mag kiezen. Wie niet meteen aan het werk wil, kan na deze opleiding nog een mastertraject volgen. Je hebt keuze uit de masters Leadership in Education, Leren en Innoveren of Special Education Needs.

Toelatingseisen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze deeltijdopleiding is vooral bedoeld voor mensen die naast een baan verder willen studeren. Maar ook als je om een andere reden niet fulltime kunt studeren, ben je welkom. Als je je wilt inschrijven voor deze opleiding tot leraar basisonderwijs dan moet je wel over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) beschikken. Wil je meer weten over de toelatingseisen? Vraag dan informatie aan via het aanvraagformulier!

Kosten

Hogeschool iPabo is een erkende opleider. Dat betekent dat je het wettelijk collegegeld betaalt, zoals dat elk jaar door het Ministerie van Onderwijs wordt bepaald. Naast het collegegeld moet je ook geld reserveren voor studieboeken en readers. In het eerste jaar kost dit ongeveer €800,-.

Hogeschool iPabo

Hogeschool iPabo

De Hogeschool iPabo is een zelfstandige lerarenopleiding. In totaal studeren ongeveer 1000 studenten op de iPabo. De hogeschool heeft vestigingen in Amsterdam en Alkmaar. Er worden verschillende opleidingen verzorgd: voltijd, universitaire pabo, deeltijd en een verkorte 2-jarige opleiding, voor mensen...


Lees meer over Hogeschool iPabo

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Deeltijd lerarenopleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool iPabo

Hogeschool iPabo

Jan Tooropstraat 136
1061AD Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ipabo.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Deeltijd lerarenopleiding? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Karin aan het woord

Karin is een student aan de deeltijdsopleiding. Ontdek hier hoe zij de studie ervaart!

Lees meer

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's