HBO Associate degree

Pedagogisch Educatief Medewerker

Hogeschool iPabo, In Amsterdam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
september 2024 (+2 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
september 2024 (+2 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Pedagogisch Educatief Professional

Er is een groeiende behoefte aan hoger opgeleide pedagogische professionals. Met deze opleiding behaal je in twee jaar het Associate degree-diploma Pedagogisch Educatief Professional*. De opleiding wordt in voltijd en deeltijd aangeboden.

Na afronding van de opleiding kan je op verschillende plaatsen aan de slag als pedagogisch educatief professional: bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf, als leerkrachtondersteuner in het basisonderwijs of op een buitenschoolse opvang (BSO).

De ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar staat in deze opleiding centraal. Na de opleiding weet je bijvoorbeeld een veilig pedagogisch klimaat te creëren, weet je hoe je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling en hoe je de interactie tussen kinderen kunt bevorderen. Je leert problemen en achterstanden te signaleren en weet hier adequaat op te reageren. Je ondersteunt collega’s en ouders/opvoeders bij het pedagogisch handelen.

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

september 2024

  • Default Event Type
  • Alkmaar
  • Nederlands

september 2024

  • Default Event Type
  • Amsterdam
  • Nederlands

Diploma

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen en met elkaar worden verbonden. De Associate degree is een wettelijk diploma.

Toekomstperspectief

Er is een groeiende behoefte aan hoger opgeleide pedagogisch professionals. Met dit diploma ben je breed inzetbaar in Integrale Kindcentra (IKC’s), het onderwijs en de kinderopvang. Je kunt daarbij denken aan functies waarbij je de verbindende schakel bent tussen school en opvangorganisaties, waarbij je de leerkracht ondersteunt in het onderwijs, of als coach/ adviseur/(beleids)medewerker. Je bent een professional met kennis over de ontwikkeling van kinderen van nul tot veertien jaar en daarmee een waardevolle aanvulling in het werkveld waarin de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

Toelatingseisen

Voor studenten die een mbo-4 opleiding, bij voorkeur in sociaal-pedagogische richting, hebben afgerond en willen doorstuderen wordt de opleiding in voltijd aangeboden. Ben je al werkzaam in de kinderopvang, basisschool of buitenschoolse opvang, dan kun je de opleiding in deeltijd volgen.
In beide trajecten ben je twee dagen per week op de opleiding. Als voltijdstudent loop je twee dagen per week stage. Als deeltijdstudent heb je al een relevante werkplek waar je minimaal 16 uur per week werkzaam bent.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Pedagogisch Educatief Medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool iPabo
Jan Tooropstraat 136
1061AD Amsterdam

Hogeschool iPabo

De Hogeschool iPabo is een zelfstandige lerarenopleiding. In totaal studeren ongeveer 1000 studenten op de iPabo. De hogeschool heeft vestigingen in Amsterdam en Alkmaar. Er worden verschillende opleidingen verzorgd: voltijd, universitaire pabo, deeltijd en een verkorte 2-jarige opleiding, voor mensen...

Lees meer over Hogeschool iPabo