WO Bachelor

Universitaire Pabo

Hogeschool iPabo, In Amsterdam
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Universitaire Pabo

Voor wie is de Universitaire Pabo?

Heb je je VWO diploma op zak? Wil je lesgeven? Wil je werken met kinderen? Ben je geïnteresseerd in het gedrag van kinderen? Wil je graag onderzoeken? Ben je nieuwsgierig naar resultaten? Dan is de gecombineerde opleiding pedagogiek en Pabo (Universitaire Pabo) vast iets voor jou!

De Universitaire Pabo is een opleiding pedagogiek en Pabo voor studenten met lef, ambitie en inzet. De Universitaire Pabo volg je op de volgende drie locaties, dus je moet bereid zijn de afstanden te overbruggen:

  • Vrije Universiteit van Amsterdam
  • Hogeschool IPABO
  • Stageschool

Opleiding pedagogiek + Pabo = Universitaire Pabo !

Nu kun je tegelijkertijd een universitaire pedagogiekopleiding en de Pabo volgen. Dat kan bij PA²-Universitaire Pabo; een nieuwe ontwikkeling die je de gelegenheid biedt om de studie pedagogische wetenschappen aan de VU te combineren met de Pabo bij de iPabo.

Hoe ziet de Universitaire Pabo eruit?

Op de Universitaire Pabo volg je de wetenschappelijke bachelor-opleiding Pedagogiek aan de Vrije Universiteit. Dit doe je samen met andere studenten pedagogiek. Je doet de driejarige opleiding pedagogiek in vier jaar, dus verspreid over meerdere jaren gedurende twee dagen per week. De vierjarige Pabo-opleiding doe je tegelijkertijd, ook in twee dagen per week. Op de Hogeschool iPabo volg je onderwijs samen met reguliere Pabo-studenten.

Daarnaast loop je tijdens de Universitaire Pabo ongeveer 1 dag per week stage op een basisschool waar je opdrachten doet voor je beroeps-competenties als leerkracht en voor je academische vaardigheden.

Diploma

Met de Universitaire Pabo krijg je 2 diploma's!

Als afgestudeerde van Universitaire Pabo kun je direct aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs. Je krijgt twee diploma's! Omdat je naast je Pabo-diploma ook een universitaire bacheloropleiding hebt, heb je een meerwaarde voor het veld. Naast de beroepsvaardigheden beschik je over academische vaardigheden: je bent analytisch ingesteld en bekijkt de praktijk door een ‘academische bril’. Je hebt geleerd om kritisch naar de praktijk te kijken, vragen te blijven stellen en altijd te streven naar verbetering. Je hebt een breed kader van theoretische kennis en weet dit in te zetten. Dit maakt jou een welkome versterking voor het basisonderwijs. Je kunt er echter ook voor kiezen om door te studeren en in te stromen in een pedagogische masteropleiding en te gaan werken als pedagoog.

Toelatingseisen

Toelatingseisen opleiding Pabo en Pedagogiek

Om toegelaten te worden tot de Universitaire Pabo van de Hogeschool iPabo heb je de juiste vooropleiding nodig. Om deze de opleiding Pabo en Pedagogiek te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van een:

  • Vwo-diploma

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Universitaire Pabo en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool iPabo
Jan Tooropstraat 136
1061AD Amsterdam

Hogeschool iPabo

De Hogeschool iPabo is een zelfstandige lerarenopleiding. In totaal studeren ongeveer 1000 studenten op de iPabo. De hogeschool heeft vestigingen in Amsterdam en Alkmaar. Er worden verschillende opleidingen verzorgd: voltijd, universitaire pabo, deeltijd en een verkorte 2-jarige opleiding, voor mensen...

Lees meer over Hogeschool iPabo