Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Docent Muziek

Hogeschool Leiden
Samenvatting
Leiden
4 jaar
   
HBO Bachelor
Voltijd

Docent Muziek

De opleiding Docent muziek is een conservatoriumopleiding die je opleidt tot een veelzijdig musicus en vakbekwaam docent muziek. We zijn gespecialiseerd in het vrijeschool onderwijs en hanteren daarom ook gezichtspunten uit de antroposofie, net als de vrijeschool pabo en de opleiding dans/euritmie.

Je krijgt les van ervaren docenten en musici die naast de opleiding ook nog volop werkzaam zijn in de muziekwereld. De titel Bachelor of Music in Education geeft een eerstegraads lesbevoegdheid voor het basis- en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs.

Carrièremogelijkheden: docent en musicus

Carrièremogelijkheden buiten het onderwijs zijn er bij centra voor kunstzinnige vorming, kunst-educatieve projecten, orkesten of omroepen. Verder vind je werk in muziekscholen, als docent Algemene Muzikale Vorming. Daarnaast dirigeren muziekdocenten vaak (amateur) koren en ensembles. Of je kunt bij omroepen aan de slag. 

Doorstuderen na de bacheloropleiding Docent Muziek

Nadat je je bacheloropleiding Docent Muziek hebt afgerond kun je ervoor kiezen door te studeren. Een aantal voorbeelden van vervolgopleidingen:

  • Muziektherapie
  • Masteropleiding Kunsteducatie
  • Muziekwetenschappen
  • Opleiding muziek (bijvoorbeeld koordirectie of zang)

Hogeschool Leiden

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...


Lees meer over Hogeschool Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Docent Muziek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Docent Muziek? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's