Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

HBO-Rechten

Hogeschool Leiden
Samenvatting
Onderwijsinstelling: Hogeschool Leiden
Plaats: Leiden
Tijdsduur: 4 jaar
   
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
Studievorm: Voltijd

HBO-Rechten

Het aantal wetten en regels neemt de laatste decennia enorm toe. Meer regels betekent meer werk voor juristen. Hou jij van puzzelen en ben je niet bang voor een flinke hoeveelheid leesvoer? In vier jaar leer je de fijne kneepjes van het juridische vak. Je verdiept je in Nederlandse en Europese wetten en regels, leert een juridisch vraagstuk uitleggen en vooral ook te adviseren. Mogelijkheden in de wet zoeken, boeiend, pittig en uitdagend, dat is HBO-Rechten!

Jouw toekomst

Recht is veel meer dan de zogenoemde togaberoepen (rechter, officier van justitie, advocaat). Als hbo-jurist kun je aan de slag in allerlei beleids-, staf- of adviesfuncties bij uiteenlopende organisaties. Bij veel organisaties is er juist behoefte aan juristen op hbo-niveau.  Als hbo-jurist kun je aan de slag in allerlei beleids-, staf- of adviesfuncties. Ook de werkzaamheden die je daar kunt uitvoeren zijn breed en divers. Denk bijvoorbeeld aan: het verhalen van schade die iemand heeft geleden, het voorbereiden van een rechtszaak, het opstellen van een bezwaar-, beroepsschrift of dagvaarding. Eén ding staat echter vast: je krijgt altijd te maken met juridische regels, procedures en diverse belangen.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...


Lees meer over Hogeschool Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in HBO-Rechten en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Errors
Optioneel
Optioneel

Contactgegevens Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN