Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Opleiding tot Verpleegkundige

Hogeschool Leiden
Samenvatting
Onderwijsinstelling: Hogeschool Leiden
Plaats: Leiden
Tijdsduur: 4 jaar
   
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
Studievorm: Voltijd

Opleiding tot Verpleegkundige

Als verpleegkundige met een hbo-opleiding ben jij de spil in de zorg aan patiënten. Je hebt contact met andere zorgverleners zoals artsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, en natuurlijk met de patiënt en diens familie. Het beroep stelt behoorlijk hoge eisen aan je, zoals een dienstverlenende instelling, zelfstandigheid, stabiliteit, flexibiliteit en sociale vaardigheden. Bij Hogeschool Leiden kun je de Opleiding tot Verpleegkundige volgen in een voltijd- of in een duale variant (combinatie werken en leren).

Breed opgeleid

Bij Verpleegkunde word je breed opgeleid en doe je tijdens je studie veel kennis en ervaring op. Na je studie oefen je een verantwoordelijke functie uit. Afhankelijk van de door jou gekozen richting krijg je met veel verschillende patiënten in verschillende situaties te maken; een patiënt op de spoedeisende hulp, met een psychose of een patiënt in de geriatrische revalidatie.

Beroepsrollen: denken en doen

Als hbo'er kun je problemen en situaties analyseren, oplossingen bedenken en die (laten) uitvoeren. Je hebt oog voor en werkt met mensen die zich veelal in een zorgelijke situatie bevinden. De mens staat altijd centraal en is het uitgangspunt van jouw zorg. De hbo-verpleegkundige is een denker én een doener. Nadenken, analyseren, evalueren, maar ook zelf aanpakken als de situatie daar om vraagt. De veelzijdigheid van het beroep komt terug in de zeven verpleegkundige beroepsrollen.

Toekomstmogelijkheden verpleegkundige

De verpleegkundige van de toekomst krijgt te maken met zogenaamde zorgketens en met patiënten met een grotere mate van eigen regie. Tijdens de opleiding wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Wie het diploma heeft van een Opleiding tot Verpleegkundige op hbo-niveau, voldoet aan de EU-richtlijnen om in de Europese Unie als verpleegkundige te kunnen werken. Je kunt terecht op veel plaatsen in degezondheidszorg.

Schakeltraject mbo-hbo

Voor mbo-verpleegkundigen niveau 4 bestaat een driejarig programma. Het eerste jaar van dit programma is een schakeltraject. Na dit schakeljaar kun je instromen in het derde jaar van de reguliere Opleiding tot Verpleegkundige. Het schakeltraject is te volgen in een voltijd- of een duale variant. Bij het voltijdtraject worden stages geregeld door de hogeschool. Bij de duale variant is het noodzakelijk om een leerarbeidsovereenkomst te hebben met een zorginstelling.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...


Lees meer over Hogeschool Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Opleiding tot Verpleegkundige en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Errors
Optioneel
Optioneel

Contactgegevens Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN