Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Toegepaste Psychologie

Hogeschool Leiden
Samenvatting
Leiden
4 jaar
   
HBO Bachelor
Voltijd

Toegepaste Psychologie

Op welke manier ontwikkelt een mens zich? Hoe werkt het geheugen? Wat beïnvloedt ons en waarin verschillen mensen van elkaar? Bij de opleiding Toegepaste Psychologie ga je op zoek naar het antwoord op allerlei vragen over het gedrag van mensen; als individu en als ‘lid’ van verschillende groepen. Maar vooral leer je hoe jij die kennis kunt toepassen, bijvoorbeeld door middel van het maken en uitvoeren van een voorlichting of training of het uitvoeren van een coachingstraject.

Carrière en toekomst student Toegepaste Psychologie

Afgestudeerde toegepast psychologen van Hogeschool Leiden vind je in het bedrijfsleven, bij maatschappelijke organisaties en bij de overheid. Denk bijvoorbeeld aan werving- en selectiebureaus, HRM-afdelingen, arbodiensten of uitzendbureaus. Als professional geef jij antwoord op uiteenlopende vragen. Welke sollicitant is het meest geschikt voor een openstaande functie? Hoe zetten we een voorlichtingscampagne op om gezond gedrag te bevorderen? Welke maatregelen zorgen ervoor dat een woonwijk veiliger wordt ervaren?

Er worden drie rollen onderscheiden:

  • adviserend (bv. klantadviseur, consulent, wijkregisseur)
  • uitvoerend (bv. trainer, ambulant begeleider, docent)
  • ondersteunend (bv. psychodiagnostisch medewerker, onderwijsassistent)

Toegepast psychologen werken nauw samen met andere deskundigen, zoals pedagogen, personeelswerkers, beleidsmakers, leerkrachten, communicatiedeskundigen en (markt)onderzoekers.

Hogeschool Leiden

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...


Lees meer over Hogeschool Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Toegepaste Psychologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Toegepaste Psychologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's