HBO Bachelor

Accountancy

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De accountant wordt door ondernemers beschouwd als dé raadgever bij belangrijke beslissingen over het bedrijf. Is dit de rol waarin jij jezelf ziet, volg dan de opleiding Accountancy.

Als accountant ben je voor een organisatie hét aanspreekpunt. Je speelt een belangrijke rol in de financiële analyse van een bedrijf, zorgt voor controle op verslaglegging en geeft adviezen aan de directie. Je moet goed zijn met cijfers, kritisch en nieuwsgierig zijn. Tegelijkertijd zijn communicatieve en sociale vaardigheden voor een accountant ook van groot belang. Je hebt immers veel contact met klanten, collega's en andere deskundigen. Met je diploma op zak kun je veel kanten op als het gaat om financieel of bedrijfseconomische functies, zoals assistent-accountant of controller. Je kunt gaan werken bij een accountantskantoor, een bedrijf of overheidsinstelling.

Als je accountant wilt worden en de bijbehorende titel wilt voeren, moet je na je hbo-opleiding Accountancy nog doorstuderen. Een solide basis heb je dan al met je hbo-diploma op zak. Ga je door voor accountant, dan kun je daarin twee richtingen kiezen: accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Als AA werk je vooral voor klanten in het Midden- en Kleinbedrijf. Als RA werk je voor grotere en complexere organisaties.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Accountancy en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam