HBO Bachelor

Elektrotechniek

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Elektrotechniek is overal. In hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, genezen en vermaken. Elektrotechniek wordt steeds kleiner en wordt overal in geïntegreerd.

De toepassingen worden steeds groter, krachtiger en duurzamer. Dit vraagt om elektrotechnici die in nieuwe oplossingen of toepassingen kunnen denken, prototypes bouwen en laten werken. Van quadcopters tot oplaadpunten voor elektrische auto's.

Zoek je een opleiding met gunstige toekomstperspectie ven, dan is Elektrotechniek een goede keuze. Na een brede basisopleiding en stage, verdiep je je in het laatste jaar door een minor. Zo is er Electrical Power Engineering; gericht op het ontwerpen, bouwen en beheren van elektrische installaties en systemen. Of je kiest voor de minor Embedded Systems: hier leer je over microcontrollers, real-time systemen, C programmeren, digitale schakelingen, digitale signaalbewerking en computerarchitectuur. Of kies de minor Mechatronica waarbij elektrotechniek, technische informatica en werktuigbouwkunde samenkomen in besturingstechniek, ontwerpen van geautomatiseerde systemen, aandrijvingen en het programmeren hiervan.

Ben je graag bezig met elektronica, programmeren of energievraagstukken? Ben je nieuwsgierig en heb je affiniteit met wiskunde en natuurkunde? Dan is de opleiding Elektrotechniek zeker wat voor jou.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Elektrotechniek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam