HBO Bachelor

Lerarenopleiding VO/BVE Duits

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Beleef een avontuur met de Duitse taal. Duik in de cultuur van de Duitstalige landen en daag jezelf uit om een inspirerende docent te worden.

Kies je voor Duits dan kies je voor een opleiding waarin docenten en studenten intensief samenwerken. Je merkt snel dat jouw ontwikkeling tot docent centraal staat en dat we werken met hoge, maar realistische doelstellingen. Daarom spreken we veel Duits en begeleiden we je individueel. Onder begeleiding van Duitstalige docenten werk je samen met andere studenten in kleine leergroepen. Verschillen in achtergrond, talent, persoonlijke situaties en drijfveren van studenten zien wij als een verrijking van de opleiding. Je hoeft ook niet alles in één keer te doen.

De opleiding is opgebouwd uit vijf (deel)leerlijnen. In elk leerjaar werk je op een steeds hoger niveau verder aan je taalvaardigheid (1), je kennis van de Duitse cultuur (2), je begrip van de taalkunde Duits (3), je (vak)didactische kennis (4) en je beroepsvaardigheid (5). Ieder studiejaar kent beroepsstages op scholen en je gaat telkens op meerdaagse taal-/cultuurexcursie. In leerjaar drie ga je 3-6 maanden naar het buitenland voor een internationale ervaring in een Duitstalig land. Daar zet je de puntjes op de i voor je taalbeheersing.

Diploma

BEd

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Lerarenopleiding VO/BVE Duits en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam