HBO Bachelor
Geen recensies

Lerarenopleiding VO/BVE Maatschappijleer

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

In het beroep leraar maatschappijleer mag je lesgeven over onderwerpen die iedereen aangaan. Onderwerpen als politiek, media, criminaliteit, pluriforme samenleving, arbeid en verzorgingsstaat.

De opleiding Maatschappijleer bereidt je daarop voor. Je leert kennis en vaardigheden om over deze onderwerpen les te geven. Daarnaast leer je hoe je leerlingen begeleidt en hoe je goed functioneert binnen een onderwijsorganisatie.

Die voorbereiding pakken we in de opleiding maatschappijleer aan met de vakken onderaan deze tekst. Je kunt deze vakken direct in het onderwijs gebruiken. Ze gaan over de vakinhoud maatschappijleer en burgerschap, tegelijkertijd gaan ze over pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Kun je meteen oefenen tijdens je stages. Het mooie is dat deze vakken aansluiten bij je belangstelling, je eigen kennis kunnen verdiepen én vormend zijn.

Belangrijk is dat de opleiding dit op speciale wijze doet. Inclusiviteit is het sleutelwoord. Je kunt dit herkennen aan de namen van de vakken: we bieden maatschappijleeronderwerpen, pedagogiek en didactiek geïntegreerd aan. Inclusiviteit bereiken we ook omdat studenten en docenten samen optrekken om de opleiding tot een succes te maken.

Diploma

BEd

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Lerarenopleiding VO/BVE Maatschappijleer en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam