HBO Bachelor

Maritieme Techniek

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil je later jachten, containerschepen of offshore objecten ontwerpen en construeren? Wil jij het verschil maken in een sector waar alles draait om het laten drijven van innovatieve constructies?

De Nederlandse maritieme sector behoort al eeuwenlang tot de wereldtop. Van luxueuze (mega)jachten en sleepboten tot aan baggerschepen en off shorevaartuigen: ze worden ontworpen en gebouwd in Nederland. De kennis en vaardigheden van de Nederlandse maritiem ingenieur worden dan ook wereldwijd ingezet ten behoeve van internationale maritieme projecten. Om deze sterke positie uit te bouwen heeft de sector jou nodig! Bij de opleiding Maritieme Techniek ontwikkel je een brede technische basis, waarbij wiskunde en natuurkunde, essentieel zijn. Je leert technische tekeningen lezen en maken. Bij het ontwerpen van maritieme objecten wordt je bijgebracht voortdurend rekening te houden met de volgende thema's: drijfvermogen, sterkte, functionaliteit en productie. Deze thema's pas je toe in beroepsechte opdrachten waarin je ook leert samenwerken, plannen, communiceren en managen. Dus hou je van rekenen, ben je creatief en vind je natuurkunde het meest interessante vak dat er bestaat? De opleiding Maritieme Techniek leert je deze eigenschappen in te zetten om je te ontwikkelen tot een duurzame Rotterdamse probleemoplosser die de weg kent in de brede maritieme sector.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Maritieme Techniek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam