HBO Bachelor

Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Deze opleiding leidt je op tot een ingenieur die werkt op het snijvlak van gezondheidszorg en techniek. Je combineert kennis van de gezondheidszorg, techniek en informatica.

De afgelopen jaren is de tijd die een persoon in een ziekenhuis doorbrengt na een operatie aanzienlijk omlaag gegaan. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan betere, meer geavanceerde apparatuur zowel in het ziekenhuis als in de thuissituatie. De technologische ontwikkelingen van deze apparatuur gaan snel en het wordt steeds moeilijker voor zorgverleners om de werking van deze apparatuur te begrijpen en de apparatuur te onderhouden. De opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie is de link tussen de gezondheidszorg en de techniek. Het is een praktische opleiding die zich richt op de techniek, de gebruikers en toepassingen in de gezondheidszorg. Een gezondheidszorgtechnoloog is een praktisch en communicatief vaardig persoon die medische apparatuur en de processen er omheen kan beheren en innoveren. Van bloeddrukmeters tot complete operatiekamers. Iemand met een brede blik die naast de apparatuur, ook iedereen eromheen ziet: de zorgverlener (bijvoorbeeld de arts of verpleegkundige), de fabrikant, de leverancier en natuurlijk de patiënt. Bij de opleiding in Rotterdam ligt de nadruk op de medische technologie in het ziekenhuis én in de thuissituatie.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam