HBO Bachelor

Technische Informatica

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als technisch informaticus werk je aan moderne ICT-systemen waarbij hard- en software geïntegreerd zijn. Dankzij je kennis van programmeren en hardware kun je juist op het snijpunt daarvan opereren.

Als technisch informaticus ben je de uitvinder van moderne technische ICT-systemen. Door jouw gecombineerde kennis van soft- en hardware ben je in staat om moderne, slimme, duurzame en veilige oplossingen te maken voor de steeds complexere uitdagingen van de toekomst.

In het dagelijks leven zijn we steeds meer afhankelijk geworden van geautomatiseerde systemen. Reizen in het OV kan alleen nog met de OV-chipkaart, je bagage komt op Schiphol automatisch op de juiste plek, energiemeters worden 'slim' en bij medische ingrepen worden al operatierobots ingezet. Allemaal voorbeelden waarbij hard- en software samenkomen in een technisch systeem.

Als technisch informaticus draag je bij aan het ontwikkelen, beveiligen en in de lucht houden van deze systemen. Gedurende de studie maak je kennis met de technische aspecten van ICT-systemen en leer je slim en effi ciënt programmeren in diverse programmeertalen zoals C, C++, Java en Python. Hiermee leer je oplossingen ontwikkelen voor verschillende apparaten, robots en andere moderne systemen. Je bent een allrounder op alle disciplines, maar specialiseert je ook in een of meerdere aspecten in het werkveld.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Informatica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam