Watermanagement

Hogeschool Rotterdam
Samenvatting
Rotterdam
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Werken aan een veilig, duurzaam en klimaatbestendig waterbeheer in Rotterdam? Oplossingen bedenken voor waterproblemen? Volg de opleiding Watermanagement en leer hoe je stedelijk water beheert.

Als gevolg van klimaatverandering en bevolkingsgroei krijgen vooral laagliggende gebieden, zoals deltasteden, steeds meer problemen met water. Denk daarbij aan een grotere aanvoer van water door de rivieren, intensievere regenbuien, een stijgende zeespiegel en wisselende grondwaterstanden. Deltasteden hebben behoefte aan oplossingen voor deze waterproblemen én het benutten van kansen die water ook biedt. Watermanagers bedenken die oplossingen. Zij weten hoe je de stad klimaatbestendig inricht, beschermen ons tegen overstromingen en zorgen ervoor dat het rioleringsnetwerk goed functioneert. Bovendien ontwerpen ze 'mooi' water om aan te wonen, werken en te recreëren. Dit houdt in dat je onderzoek doet naar het watersysteem en waterkwaliteit (deltatechniek), water een plek leert geven in een drukke stad (deltadesign) en rekening houdt met belanghebbenden (deltagovernance). Rotterdam 'gebruik' je hiervoor als onderzoeksplek.

Heb je talent voor rekenen? Ben je creatief? Vind je maatschappelijke betrokkenheid belangrijk? Heb je interesse in alles wat met water te maken heeft en wil je de stad beter en duurzamer inrichten? Kies dan voor Watermanagement bij Hogeschool Rotterdam.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8255 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Hogeschool Rotterdam

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...


Lees meer over Hogeschool Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Watermanagement en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Watermanagement? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's