Directiesecretaresse (2 jaar)

Hogeschool Schoevers, In Arnhem (+9 locations)
Tijdsduur
18 dagen
Prijs
5.875 EUR
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
18 dagen
Prijs
5.875 EUR
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat meteen. Je leert dingen die je direct in je eigen werk kunt toepassen.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken als directiesecretaresse. Zo heb je straks uitstekende communicatieve vaardigheden, kun je goed plannen en organiseren en heb je ook je eigen persoonlijke effectiviteit goed voor elkaar, zodat je de directie uitstekend kunt ondersteunen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Diploma

Je kunt dit programma volgen in 1 of 2 jaar. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde, met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de 2-jarige variant lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 1 jaar te volgen, heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 2 jaar, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Toekomstperspectief

Als directiesecretaresse ben je de steun en toeverlaat van de directeur of directie. Een goede directiesecretaresse weet de balans te vinden tussen dienstbaarheid en proactiviteit. Door de jarenlange ervaring die Schoevers heeft op het gebied van secretariële functies, kunnen we je optimaal voorbereiden op het werken op het hoogste niveau in organisaties. In modules als Persoonlijke effectiviteit en Communicatie en presenteren leren we je de mentaliteit en instelling die nodig zijn om op dit niveau te kunnen functioneren. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de praktische vaardigheden in modules als Bedrijfscorrespondentie, Notuleren en Plannen en organiseren. Met het hooggewaardeerde Schoevers-diploma toon je aan over de juiste capaciteiten te beschikken om op directieniveau aan de slag te gaan.

Toelatingseisen

Je wilt als secretaresse instromen op het hoogste niveau in organisaties en je wilt je capaciteiten kunnen aantonen met het bekendste diploma op secretarieel gebied. De opleiding wordt gegeven op MHBO-niveau. Indien je nog niet over voldoende computervaardigheden beschikt, kies dan de Schoevers-opleiding Professioneel Directiesecretaresse.

Hogeschool Schoevers
Kromme Nieuwegracht 3
3512 HC UTRECHT

Schoevers is als particulier opleidingsinstituut met ruim 100 jaar ervaring een begrip in Nederland. En het is niet alleen een programma dat je doorloopt, Schoevers is ook een mentaliteit. Een mentaliteit van aanpakken die zeer sterk gewaardeerd wordt in het...

Lees meer over Hogeschool Schoevers