Medisch Secretaresse (1 jaar)

Hogeschool Schoevers, In Arnhem (+9 locations)
Tijdsduur
18 dagen
Prijs
5.875 EUR
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
18 dagen
Prijs
5.875 EUR
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

In de modules wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken om het gewaardeerde Schoevers-diploma te mogen ontvangen. Als medisch secretaresse zijn uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk), organisatietalent, notuleren en agendabeheer, en medische kennis en correspondentie essentieel. Kortom een zeer boeiend en compleet programma!

Diploma

Je kunt dit programma volgen in 1 of 2 jaar. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde, met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de 2-jarige variant lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 1 jaar te volgen, heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 2 jaar, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Toekomstperspectief

Als medisch secretaresse organiseer je het spreekuur, sta je patiënten te woord en verzorg je de medische correspondentie. Je koppelt secretariële vaardigheden aan specifieke vakkennis op het gebied van medische terminologie en anatomie, fysiologie en pathologie. In de Schoevers-opleiding Medisch Secretaresse leer je alles over belangrijke medische termen, de bouw en functie van het menselijk lichaam en over de manier van werken in de medische wereld. Maar ook plannen en organiseren, en communiceren met artsen en patiënten komen aan bod. Het Schoevers-diploma Medisch Secretaresse biedt je de mogelijkheid om een efficiënte en deskundige ondersteuner te zijn in de medische wereld.

Toelatingseisen

De Schoevers-opleiding Medisch Secretaresse is bestemd voor iedereen die als managementondersteuner wil werken in de zorg. In de opleiding koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis, waardoor je breed inzetbaar bent in het medisch vakgebied. Als je al in het bezit bent van het diploma (Directie)secretaresse of Managementassistent raden we je aan te kiezen voor de opleiding Werken als Medisch Secretaresse, als waardevolle aanvulling op je cv.

Kosten

De kosten zijn exclusief eventuele locatie- en arrangementskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de gekozen variant.

Hogeschool Schoevers
Kromme Nieuwegracht 3
3512 HC UTRECHT

Schoevers is als particulier opleidingsinstituut met ruim 100 jaar ervaring een begrip in Nederland. En het is niet alleen een programma dat je doorloopt, Schoevers is ook een mentaliteit. Een mentaliteit van aanpakken die zeer sterk gewaardeerd wordt in het...

Lees meer over Hogeschool Schoevers