Commercieel Business Management (mbo4)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
MBO
Nederlands
Voltijd
2 jaar
Deadline aanmelding: August 2021
Startdata
Amsterdam Deadline
Jaarlijks in september & januari 
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari 
Groningen
Jaarlijks in september & januari  (Nederlands)
August 2021

Videopresentatie

Over deze opleiding

Opleiding Commercieel Business Management bij Tio

Verkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met commercieel business management het talent dat nodig is om het te maken in de business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar!

Je adviseert klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Je hebt een ondernemersgeest en zet woorden om in daden.

De branche

In de wereld van de verkoop liggen volop kansen voor professionals met kennis van zaken. Commercieel Business Management is een brede opleiding. Je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies: van multinationals tot het midden- en kleinbedrijf en van accountmanagement tot marketing en communicatie. Na deze mbo-businessopleiding maak je ook je eigen onderneming tot een succes.

Praktijkgericht

Zakendoen en zelfstandig ondernemen leer je het best in de praktijk. Daarom oefen je tijdens de opleiding met voorbeelden uit de praktijk, bezoek je multinationals en kun je je eigen onderneming starten. Je doet rollenspelen en leert alles over accountbeheer. Dit breng je in de praktijk tijdens je stage bij een (internationaal) bedrijf.

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma na vmbo al in 2 jaar halen. En na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Commercieel Business Management over het afgelopen studiejaar was – over heel Tio gemeten – 8 studenten per les. De docenten en medestudenten kennen je dus bij naam.

Interessante projecten

In het eerste jaar doe je internationale ervaring op tijdens het Outdoorproject, dat in teken staat van teambuilding. In de Salesweek ga je actief aan de slag met het voeren van salesgesprekken. Tijdens bedrijfsbezoeken kun je een netwerk van internationale contacten opbouwen. Kies je Mini-onderneming als keuzedeel? Dan zet je met medestudenten een bedrijf op.

Topopleiding Commerciële Dienstverlening

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk ‘goed’. De Keuzegids Mbo heeft de opleiding Commercieel Business Management voor het 5e jaar op rij uitgeroepen tot één van de beste mbo-opleidingen van Nederland in haar vakgebied. Dit oordeel is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Diploma

Bij Tio studeer je supersnel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma mbo4-diploma Junior Accountmanager (BOL - crebocode: 25132).

Toekomstperspectief

Met het Commercieel Business Management-diploma (nu ook: tweetalig) kun je aan de slag in diverse functies en branches. Daarnaast staat de sector groothandel en internationale handel in de top vijf als het gaat om aantal vacatures op mbo-niveau. 

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Commercieel Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel medewerker bij Mercedes of ga aan de slag als salesconsultant bij Heineken. Of ga werken als accountmanager of marketeer.

Toelatingseisen

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL).
  • Vmbo-diploma KL o.b.v. assessment.
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of een relevant mbo2-diploma kun je de opleiding Commercieel Business Management in één jaar afronden.

Onvoldoende vooropleiding?

Het kan zijn dat je niet voldoet aan de toelatingseisen. Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment, word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten. 

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 22.250,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 95,-

Collegegeld inclusief studiemateriaal, examen- en tentamengeld en projecten.

Hogeschool Tio

Persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs 

Wij zijn Tio. De opleider bij wie jij als student centraal staat. De plek waar jij samen met andere jonge talenten de ruimte krijgt om de beste versie van jezelf te worden. Om verder te komen, in je carrière én...


Lees meer over Hogeschool Tio

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Commercieel Business Management (mbo4) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Commercieel Business Management (mbo4)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's