Commerciële Economie en Ondernemerschap

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
HBO Bachelor
Voltijd
3 jaar
Startdata
Amsterdam
Januari en September 
Eindhoven
Januari en September 
Groningen
Januari en September 

Videopresentatie

Over deze opleiding

E-commerce Marketing Sales (hbo)
Een sterk merk, kan niet zonder sterke campagnes. Opgezet door ondernemende professionals die slim inspelen op de wensen van de consument. Werk jij aan de nieuwste campagnes van Coolblue of Amazon, of start je liever je eigen bedrijf?

Heb jij gevoel voor sales en denk je 'out of the box'? Benut je talenten en kies voor de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt communicatiecampagnes en sluit de beste deals. Jouw duidelijke visie op de toekomst en je kennis van marktonderzoek maken het verschil. Als geen ander weet je wat ervoor nodig is om een brand neer te zetten.

De Branche

Online business is booming: 96% van de Nederlanders koopt online, samen goed voor 23,7 miljard euro. Door het stijgende aantal online verkopen, stijgt ook de behoefte aan mensen met verstand van e-commerce. Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kun geven, zowel in het mkb als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

BSc in 3 of 4 jaar

Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel Commerciële Economie. Het Associate degree-diploma van deze opleiding kun je in twee jaar behalen. 

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor deze CE-opleiding over het afgelopen studiejaar was – over alle vestigingen gemeten – 12 studenten per les.

Interessante projecten

Tijdens de opleiding ontwikkel je onder meer je eigen webshop, zet je een merk in de markt tijdens het project Branding, en is er een E-commerceweek en Salesweek. Ook vorm je met je medestudenten het management van een bedrijf tijdens de Managementgame.

Beste opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap is voor de vierde keer op rij beoordeeld als beste hbo-opleiding Commerciële Economie: “Bij Tio zijn veel studenten razend enthousiast over hun opleiding,” schrijft de Keuzegids. Student Stan: “De studie is uniek in zijn soort en heeft een goed toekomstperspectief!” In de Nationale Studenten Enquete (NSE) behaalt de opleiding al jaren de hoogste cijfers en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ staat de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap op de 1e plaats.

Diploma

Na het afronden van je studie kom je in het bezit van een Bachelor of Science (BSc) diploma. Door de hoge kwaliteit van het onderwijs aan Hogeschool Tio kun je er zeker van zijn dan je diploma bij zowel nationale als internationale ondernemingen op waarde wordt geschat.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Commerciële Economie en Ondernemerschap. Wat dacht je bijvoorbeeld van sales executive bij een bedrijf als Nespresso of aan de slag als accountmanager bij Cola-Cola. Of ga aan het werk als online marketeer. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk hier je baankansen en lees interviews met oud-studenten.


Wil je na de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap verder studeren? Met dit hbo-diploma kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap op Tio, moet je voldoen aan onderstaande eisen:

  • Havo-, vwo- of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 22.250,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 95,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal, de studiereis en projecten.

Hogeschool Tio

Persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs 

Wij zijn Tio. De opleider bij wie jij als student centraal staat. De plek waar jij samen met andere jonge talenten de ruimte krijgt om de beste versie van jezelf te worden. Om verder te komen, in je carrière én...


Lees meer over Hogeschool Tio

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Commerciële Economie en Ondernemerschap en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Commerciële Economie en Ondernemerschap? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's