Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Hotel en Eventmanagement (hbo)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
3 jaar
Startdata
Amsterdam
Jaarlijks in september & januari  (Nederlands)
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari  (Nederlands)
Groningen
Jaarlijks in september en januari 

Videopresentatie

Hotel en Eventmanagement (hbo)

Hotel- en eventmanagement bij Tio

Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen. De opleiding Hotel- en Eventmanagent: dit is de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.

Ben jij straks manager van het Amstel Hotel in Amsterdam of het Hilton in New York? Of expert bij de organisatie van Tomorrowland? Zet de eerste stap met deze hbo-opleiding! Hospitality draait om het creëren van beleving. Verplaats je in de gast om een verblijf of event tot een succes te maken en zet je vakkennis en capaciteiten in op het gebied van management, organisatie en e-commerce.

De Branche

Vrije tijd is big business, van een bezoek aan een festival tot een weekendje weg in een luxe hotel. Jaarlijks zorgen toerisme en recreatie voor zo’n 82 miljard euro aan uitgaven in ons land. Afgelopen jaar bezochten 19 miljoen buitenlandse toeristen ons land en dit aantal zal de komende jaren verder stijgen (bron: NBTC). Nederland is bovendien Europees topper als het gaat om het aantal congressen dat word georganiseerd. Door websites als Booking.com is er sterke behoefte aan professionals met kennis van e-commerce. Een branche met toekomst dus!

BA in 3 of 4 jaar

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (CROHO-nummer 34118) leidt je in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs. Met dit diploma op zak mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Het Associate degree-diploma van deze opleiding kun je in twee jaar behalen. 

Kleine klassen

Je volgt de theorielessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotel- en Eventmanagement was over het afgelopen studiejaar– over heel Tio gemeten – 12 studenten per les.

Interessante projecten

Je kunt tijdens de Hotel- en eventweek een week lang een hotel met je medestudenten. Daarnaast strijd je mee in de eventweek, waarbij je met je team een concept bedenkt voor een bedrijf. Ook speel je een hotelsimulatiegame, schrijf je een ondernemingsplan bij het project Food & beverage management en ga je op internationale studiereis.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Hotel- en Eventmanagement ook in het Engels volgen in Amsterdam of in Utrecht.

Beste Hotelschool

Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en is door de Keuzegids Hbo voor het zevende jaar op rij uitgeroepen tot beste particuliere hotelschool van Nederland. Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête al jaren de hoogste cijfers en ook in het Elsevier onderzoek ‘Beste studies’ behaalt de opleiding Hotel- en Eventmanagement hoge scores.

Diploma

De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentie profiel Hoger Hotelonderwijs. Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Met dit hbo-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Toekomstperspectief

Werkgelegenheid

De omzet en werkgelegenheid in de horeca stijgen al jarenlang op rij, al bracht corona wel een flinke uitdaging. Hotello’s behoren tot de gelukkigste groepen van Nederland; een mooie branche om in te werken dus.

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement. Wat dacht je bijvoorbeeld van eventmanager bij Tomorrowland (ID&T) of ga aan de slag als banqueting manager bij Hotel Sofitel Legend The Grand. Of ga aan het werk als hotelmanager of congresmedewerker.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement op het Tio, moet je voldoen aan onderstaande eisen:

  • Havo-, vwo- of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Met een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het 2e jaar instromen. 

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 20.900,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 95,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal, de studiereis en projecten.

Hogeschool Tio op Facebook

Hogeschool Tio

Wil jij carrière maken in ’s werelds grootste bedrijfstakken? De hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hospitality, toerisme en business. En als je kiest voor Tio, dan kies je voor kwaliteit. Tio krijgt zeer...


Lees meer over Hogeschool Tio

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hotel en Eventmanagement (hbo) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Hotel en Eventmanagement (hbo)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's