Hotelmanagement (mbo4)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
MBO
Voltijd
2 jaar
Startdata
Amsterdam
Jaarlijks in september & januari 
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari 
Groningen
Jaarlijks in september & januari 

Videopresentatie

Over deze opleiding

Middelbare Hotelschool bij Tio

Organiseren zit je als toekomstig hotelmanager in het bloed! De opleiding Hotelmanagement leert je alle facetten van allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. In Nederland of internationaal. 

Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je zorgt voor een goed doordacht en uitvoerbaar beleid op het gebied van gastvrijheid, personeel, marketing, financiën en eventorganisatie. Na de opleiding Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend ingesteld. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

De branche

De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. Alleen al in Nederland zijn er ruim 3.800 hotels met een gezamenlijke omzet van ruim 5 miljard euro per jaar. En de Nederlandse festivals trekken jaarlijks zo’n 27 miljoen bezoekers. 

Praktijkgericht

Deze opleiding bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Zo leer je gasten in te checken in het receptielokaal en koken in de kookstudio. Je schrijft een eigen ondernemingsplan, bezoekt een event en krijgt les van specialisten uit de branche. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een echt hotel en organiseer je events. Tot slot pas je wat je hebt geleerd toe in de praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma na vmbo al in 2 jaar halen. En na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor de opleidingen over het afgelopen studiejaar was – over heel Tio gemeten – 9 studenten per les. De docenten en medestudenten kennen je dus bij naam. 

Interessante projecten

Samen met je medestudenten leid je tijdens de Hotel- en Eventweek een week lang een hotel. Bij het project Mijn toptent leer je wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een horecagelegenheid. Tijdens het Outdoorproject train je je communicatieve vaardigheden.

Beste Middelbare Hotelschool 

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk ‘goed’. De Keuzegids Mbo heeft Hotelmanagement in vijf jaar 4 keer op rij uitgeroepen tot beste Middelbare hotelschool. Dit is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Diploma

Bij Tio studeer je supersnel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma Manager/Ondernemer Horeca (het diploma middelbare hotelschool; BOL - crebocode: 25184).

Toekomstperspectief

Er is veel werk in de hospitalitybranche. Alleen al in de Nederlandse horeca werken 519.000 mensen (bron: UWV). Veel kans op een baan dus.

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Hotelmanagement. Wat dacht je bijvoorbeeld van duty manager bij Landgoed Avegoor of ga aan de slag als festivalprojectmanager bij Unity Event Crew. Of ga werken als hotelmanager of front office manager.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Hotelmanagement (mbo4) op het Tio, moet je aan onderstaande toelatingseisen voldoen:

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL).
  • Vmbo-diploma KL o.b.v. assessment.
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of een relevant mbo2-diploma kun je de opleiding Hotelmanagement in één jaar afronden. 

Onvoldoende vooropleiding

Het kan zijn dat je niet voldoet aan de toelatingseisen. Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment, word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Op tijd aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 22.250,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                               € 95,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en projecten.

Hogeschool Tio

Persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs 

Wij zijn Tio Business School. De opleider bij wie jij als student centraal staat. De plek waar jij samen met andere jonge talenten de ruimte krijgt om de beste versie van jezelf te worden. Om verder te komen, in je...


Lees meer over Hogeschool Tio

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hotelmanagement (mbo4) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Hotelmanagement (mbo4)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's