Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
HBO Bachelor
Engels
Voltijd
3 jaar
Startdata
Amsterdam
Jaarlijks in september & januari  (Engels)
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari  (Engels)
Groningen
Jaarlijks in september & januari 

Internationaal Toeristisch Management (hbo)

Hbo Toerisme bij Hogeschool Tio

Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. De opleiding Internationaal Toeristisch Management is je ‘boarding pass’ naar de toekomst.

Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen, heb je een commerciële instelling en wil je graag leiding geven? Dan is Internationaal Toeristisch Management je op het lijf geschreven. Na de opleiding stel je zelf reizen samen en weet je ze (online) te verkopen. Je kunt als toeristisch expert met kennis van e-commerce bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maakt ook je eigen onderneming tot een succes. Dankzij je kennis van eventmanagement organiseer je de meest unieke internationale (zakelijke) events en incentives.

De branche 

Toerisme blijft wereldwijd de grootste branche en is van cruciaal belang voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd onder invloed van nieuwe businessmodellen en online ondernemen. Ook op productgebied zijn er constant nieuwe ontwikkelingen: consumenten zijn op zoek naar unieke belevenissen. Naast pakket- en groepsreizen is er meer vraag naar maatwerk en heeft de markt te maken met disruptors in de markt. Een wereld in beweging!

BA in 3 of 4 jaar

De opleiding Internationaal Toeristisch Management (CROHO-nummer 34927) leidt je in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie. Met dit toerisme-diploma op zak mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Het Associate degree-diploma van deze opleiding kun je in twee jaar behalen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor de opleiding was het afgelopen studiejaar – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les.

Interessante projecten

Je stelt in teams een incentive- en groepsreis samen. Ook organiseer je als toekomstige reisprofessional een studiereis die je daarna zelf uitvoert en geef je advies aan een reisorganisatie. Ontwikkel jij de beste reis tijdens het project Touroperating? Dan mag je de reis ook zelf uitvoeren.

Engelstalig

Tio Amsterdam en Tio Utrecht bieden ook een Engelstalige variant van de opleidingen Internationaal Toeristisch Management.

Beste opleiding Toerisme

Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en scoort al 9 jaar op rij als beste in de Keuzegids Hbo. Daarnaast heeft de opleiding al 10 jaar op rij de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ krijgt de opleiding Internationaal Toeristisch Management al jaren op rij de hoogste score.

Diploma

Internationaal Toeristisch Management leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie. Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Met dit diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Toekomstperspectief

Vanwege de sterk veranderde toerismebranche is er veel behoefte aan jonge mensen met goede kennis van e-commerce.

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Internationaal Toeristisch Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van manager duurzaam toerisme bij TUI of ga aan de slag als projectmanager bij Zoover. Of ga werken als productmanager of (online) marketeer.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management op het Tio, moet je voldoen aan onderstaande eisen:

  • Havo-, vwo- of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Met een mbo-diploma toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het 2e jaar

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 20.900,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 95,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal, de studiereizen en projecten. 

Videopresentatie

Hogeschool Tio op Facebook

Hogeschool Tio

Wil jij carrière maken in ’s werelds grootste bedrijfstakken? De hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hospitality, toerisme en business. En als je kiest voor Tio, dan kies je voor kwaliteit. Tio krijgt zeer...


Lees meer over Hogeschool Tio

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Internationaal Toeristisch Management (hbo) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Internationaal Toeristisch Management (hbo)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's