Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

International Business Management (hbo)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht (Provincie)
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
3 jaar
Startdata
Amsterdam
Jaarlijks in september & januari  (Nederlands)
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari  (Nederlands)
Groningen
Jaarlijks in september & januari 

Videopresentatie

International Business Management (hbo)

Hbo International Business Management bij Hogeschool Tio

Het draait in de wereld om handel. Internationale contacten leggen en kansen zien, of ze zelf creëren. De opleiding International Business Management brengt je een stap dichter bij internationaal succes.

Je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. ‘Business as usual’ na je opleiding International Business Management. Ook in de financiële dienstverlening draai je op topniveau mee. Je volgt internationale ontwikkelingen op de voet en bent trends altijd net een stapje voor. Je hebt contacten over de hele wereld en zet je kennis in als manager bij een multinational, als consultant of als zelfstandig ondernemer.

De branche

De behoefte aan internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding stijgt door de groeiende wereldhandel. Nederland is een handelsland bij uitstek: wereldwijd staat Nederland in de top 10 als het gaat om export van goederen en diensten (bron: Statista). Met kennis van zaken en een goed gevoel voor finance en e-business schop je het ook als zelfstandig ondernemer ver.

BBA in 3 of 4 jaar

De opleiding International Business Management (CROHO-nummer 34144) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De businessopleiding is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business (IB), aangevuld met e-commerce. Het Associate degree-diploma van deze opleiding kun je in twee jaar behalen. 

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor International Business Management over het afgelopen was – over heel Tio gemeten – 12 studenten per les.

Interessante projecten

Tijdens de Sales week en Finance week zie je wat er komt kijken bij internationaal zakendoen. De managementgame helpt je beslissingen te nemen op gebied van financiën en HR. Je zet een eigen onderneming op en leert alles over aandelen.

Engelstalig

Tio Amsterdam, Tio Eindhoven, Tio Hengelo, Tio Groningen en Tio Utrecht bieden ook een Engelstalige variant van International Business Management.

Beste Businessopleiding

Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en scoort voor het 6e jaar op rij als beste in de Keuzegids Hbo. Bovendien scoort de opleiding al jaren de hoogste cijfers van alle businessopleidingen in de Nationale Studenten Enquête en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ eindigt de opleiding al jaren op rij aan de top. 

Diploma

De opleiding International Business Management leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De opleiding is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business (IB), aangevuld met e-commerce.

Toekomstperspectief

Alleen al in Nederland is internationale handel verantwoordelijk voor meer dan 30% van het bruto binnenlands product. Er is veel werk en goed opgeleide jonge mensen hebben veel kansen op de arbeidsmarkt.

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma International Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel adviseur bij ABN AMRO of ga aan de slag als manager marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Of ga werken als accountmanager of marketingmanager.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden voor de opleiding International Business Management op het Tio, moet je voldoen aan onderstaande eisen:

  • Havo-, vwo- of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 20.900,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 95,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal, de studiereis en projecten.

Hogeschool Tio op Facebook

Hogeschool Tio

Wil jij carrière maken in ’s werelds grootste bedrijfstakken? De hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hospitality, toerisme en business. En als je kiest voor Tio, dan kies je voor kwaliteit. Tio krijgt zeer...


Lees meer over Hogeschool Tio

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in International Business Management (hbo) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over International Business Management (hbo)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's