Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)

Hogeschool Tio
Samenvatting
Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Oudenoord 325, Rotterdam
MBO
Nederlands
Voltijd
2 jaar
Startdata
Amsterdam
Jaarlijks in september & januari  
Eindhoven
Jaarlijks in september & januari  
Hengelo
Jaarlijks in september & januari  

Videopresentatie

Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)

Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)

Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen en verre landen. Na de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) ben jij klaar voor deze internationale uitdaging.

Je hebt een servicegerichte instelling en een goed gevoel voor vreemde talen. Je staat stevig in je schoenen en speelt makkelijk in op onverwachte gebeurtenissen. Je hebt oog voor commerciële kansen en anticipeert op signalen van passagiers. ‘Service with a smile’ is voor jou vanzelfsprekend.

De branche

De hele wereld is je werkterrein. Met jouw servicegerichte instelling en representativiteit ben je welkom bij organisaties met grote namen. Neem bijvoorbeeld luchthaven Schiphol: afgelopen jaar wederom in de top vijftien van beste luchthavens van de wereld.

Praktijkgericht

Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, interculturele communicatie en customer relationship management. Je volgt een Flight safety training met fire & smoke-oefening en een evacuatietraining op locatie. Om buitenlandervaring op te doen maak je een internationale studiereis. Tot slot breng je wat je hebt geleerd in de praktijk tijdens je twee (internationale) stages.

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma na vmbo al in 2 jaar halen en na mbo of havo zelfs in 1 jaar. Meer dan 80% van de studenten in het fast-track programma behaalt het diploma. Landelijk is dat 74%.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor de opleiding over het afgelopen studiejaar was – over heel Tio gemeten – 8 studenten per les.

Leren door te doen

Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leuke projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen.

Beste Mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening 

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk ‘goed’. De Keuzegids Mbo heeft de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening van Nederland. Dit oordeel is gebaseerd op de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie.

Diploma

Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma Luchtvaartdienstverlener (BOL - crebocode: 25363).

Toekomstperspectief

De luchtvaartindustrie blijft groeien. Alleen luchthaven Schiphol verwerkte in het afgelopen jaar al een recordaantal van 68,4 miljoen passagiers, een aantal dat de komende jaren alleen maar zal stijgen.

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Wat dacht je bijvoorbeeld van stewardess bij KLM of ga aan de slag als host bij Sunweb. Of ga werken als front office manager of tour leader. 

Toerisme vraagt om Tio

Tio valt op in de reiswereld. In personeelsadvertenties wordt regelmatig om Tio’ers gevraagd. Dankzij de ervaring van bijna 50 jaar toeristisch onderwijs is Tio een begrip in de branche. Dit werkt in je voordeel bij het solliciteren op een vacature in de sector.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4) op Tio, moet je voldoen aan de onderstaande toelatingseisen:

  • Mavo- of vmbo-diploma (TL, GL).
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
  • Op basis van een havo-, mbo3- of een relevant mbo2-diploma kun je de opleiding in één jaar afronden.

Onvoldoende vooropleiding?

Het kan zijn dat je niet voldoet aan de toelatingseisen (bijvoorbeeld een vmbo-kl-diploma). Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment, word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en maar beperkt plek. Er ontstaan jaarlijks wachtlijsten voor verschillende opleidingen. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Eventueel vrijgekomen plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Kosten

Collegegeld per jaar:                                               € 18.500,-

Inschrijfgeld (eenmalig):                                              € 250,-

Het collegegeld is inclusief studiemateriaal.

Open dag / avond

Kom sfeer proeven bij Tio

Je bent van harte welkom op:

Datum:   31-8-2019    Tijd:   11:00 Amsterdam
Datum:   31-8-2019    Tijd:   12:30 Amsterdam

Hogeschool Tio op Facebook

Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Wil jij carrière maken in ’s werelds grootste bedrijfstakken? De hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme, marketing en business. En als je kiest voor Tio, dan kies je voor kwaliteit. Tio...


Lees meer over Hogeschool Tio

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool Tio

Hogeschool Tio

Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.tio.nl


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
augustus 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.