HBO Bachelor

Maritiem Officier

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding Maritiem Officier leer je zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren. Ook leer je hoe je een schip in bedrijf houdt op het gebied van de exploitatie van goederen.

Tijdens de propedeuse oriënteer je je op het maritieme werkveld en de verschillende vakgebieden.

De eerste 2,5 jaar van je studie – inclusief je eerste zeestage - richt je je op zowel nautische als technische aspecten van het varen. Na 2,5 jaar kies je voor een afstudeerrichting: Stuurman (vooral nautisch) of Scheepswerktuigkundige (vooral technisch).

Zo leer je in het eerste en tweede jaar - naast de theorie - praktische vaardigheden op ons eigen opleidingsschip de Gyrinus, waaronder manoeuvreren en navigeren. Daarnaast hebben we simulatoren voor o.a. brug en machinekamer. Ook vaar je een keer mee met de Stena Line. In het derde en vierde jaar doe je een zeestage, twee keer vijf maanden aan boord van een schip. Zo krijg je een goed beeld van je toekomstige beroep.

Tijdens je eerste zeestage in het derde jaar voer je aan boord opdrachten uit op zowel nautisch als technisch gebied. Na deze stage kies je een afstudeerrichting en verdiep je je in de tweede helft van dit jaar in de gekozen richting.
In de eerste helft van het vierde jaar volg je een minor. De tweede helft van dit jaar doe je weer een zeestage. Nu krijg je opdrachten, waarbij je zelfstandig een vraag of probleem op n

Diploma

B

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Maritiem Officier en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam